Pia Valkonen

Hevossavotta

pe 31.3.2017

Oltiin äsken kyykkysillä nuotion ääressä Nerkoolla. Käytiin metsäkurssilaisten kanssa tutustumassa Virkkusten hevossavottaan. Nuotion äärellä tulee aina hyviä keskusteluja. Metsäkurssi on jotain ylimaallisen ihanata Lapinlahdella. Onneksi se ehkä jatkuu syksyllä.

Tulin kirjaston tietokoneelle ja varasin Kafkan novellikokoelman Nälkätaiteilija. Siinä on novelli Muodonmuutos. Meidän pitää lukea se ensin perjantaiksi. Aloitin Muodonmuutosta Leonidin Kafka-kokoelmasta venäjäksi, mutta arvelin, että tällaisella aikataululla - pitää lukea Rouva Bovary loppuun, aloittaa Rikosta ja rangaistusta ja lukea Bahtinin Dostojevskin poetiikan ongelmia sekä estetiikan oppikirjoja - ei ehkä ole aikaa kahlata Muodonmuutosta sanakirjan kanssa.

Toissapäivänä oli vammaisneuvostokoulutus. Oli mukavata ja Lapinlahden Venäjä-seurankin kokous oli oikein onnistunut. Kokous käytiin venäjäksi, sillä valtaosa osallistujista osasi paremmin venäjää kuin suomea. Kerrankin näin.

Kutsumme ensi syyskuun lopulla Lapinlahdelle Kirsti Eran, Suleika avaa silmänsä -kirjan kääntäjän. Tilaisuus on osa Kulttuurikahvila-Voima-kotouttamishanketta ja toteutamme sen yhdessä Lapinlahden Karjalaisten kanssa. Kirsti antoi vinkin, että samaan kieliseminaariin - voisimmehan pitää oikean kielipäivän - voisi kutsua raja-Karjalan murteista väitöskirjaa tekevän Natalia Giloevan Joensuusta.

Pitääpä panna asia liikkeelle. Paikkana voisi olla vaikka lukion ruokala tai kirjasto.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi