Pia Valkonen

Voltairen Candide tänään kello 10-12

Pressanvaalikeskustelua

la 18.2.2017

Kyllähän Lapinlahden vasemmiston touhu on pitkälti sukupuolittunutta. Pidin Li Anderssonin (vas. pj.) tilaisuuden kahvinkeittoasetelmaa aika kornina. Tilaisuushan olisi voinut olla vaikka Kahvila Emiliassa, josta olisi voinut ostaa pullat ja maksaa hieman tilavuokraa.

Pienikin porukkaa Emiliassa näyttää isolta ja samalla vassukat olisivat olleet ikään kuin framilla. Puolueen puheenjohtajaa arvostan kovin, että hän jaksoi vielä Kansantaloutta tasan kaikille -tilaisuuden jälkeen Lapinlahdelle ja K-Market Ruokamestarissa nimien keruu taatusti paikalliselle kunnallisvaalihankkeelle oli eri hyvä tempaus. Siitä pisteet hoksaajalle.

Toivon Lapinlahden vasemmistolle vahvaa ja älykästä naisjohtajaa, joka panee testosteronissaan pörhistelevät vanhemmat vasemmistoherrat kerrankin kahvinkeittoon tai letunpaistoon. Minulta ei aikanaan onnistunut oikein mikään vasemmistopuheenjohtajana. Olin kuin Specsaversin mainoksen onneton aerobic-ohjaaja, joka alkoi hytkyttää bingon pelaajia. Nythän järjestön valta on ihan jossain muualla kuin sen pitäisi olla

Inhoan epäsuoria vallankäyttäjiä. Sellaisa, jotka sanovat, että enhän minä tässä mitään, mutta kuitenkin vetelevät kaikista naruista.

Ärräpäissä partacubido Pentti Stranius viritteli pressanvaalikeskustelun ilmoittautumalla Pekka Haaviston (vihr.) taustajoukkoihin. Minä en vihreiden aiheuttamasta haavasta herkässä nuoruudessani pääse - olin sytämeltäni vihreä, mutta en valtaurbaanivirtavihreä, vaan juuri halveksittua maalaista, varmaan kepuvihreää, mallia, jota loppujen lopuksi taisi olla Iisalmen vapautustaistelija Hannu Hyvönenkin - ja lopulta tilasin Elonkehää (toki Vihreätä Lankaakin tilasin, kun olin sitä Harakan takia alkanut tilata. Sähköpostilistalle kirjoitin näin:

"Hei, juuri Haaviston natolirttailun vuoksi joskus tuntuu, että jopa Sauli Niinistö on parempi vaihtoehto pressaksi. Haavisto on luikero. Siihen tulokseen olen tullut luettuani Pekka Saurin Parempaa kuin seksi ja Timo Harakan Viemärirotan.

Viemärirotassakin oli perusteellinen kuvaus vihreiden 1990-luvusta. Sekä tarkkaa kertomaa vihreiden puoluekokouksesta, jossa johtoon valittiin Satu Hassi. Hassi oli Harakan mukaan maalaisvihreiden näpäytys kaupunki- ja Haaviston kaltaisille neonvihreille, jotka työnsivät eteenpäin bambiekologi Tuija Braxia.

Samasta puoluekokouksesta, joka ilmeisesti on ollut jollain lailla sekä dramaattinen että traaginen, Satu Hassi kirjoittaa naiskirjoitusantologiassa Naisen 7 elämää. Ihan hyytävän hyvä kuvaus Hassilta! Televisiokamerat tuijottavat herkeämättä Tuija Braxin kasvoja - murtuuko tämä... Huh... Ihan sairasta touhua koko valtamedia.

No, Susanne Päivärinta ja Ruben Stiller ovat jo vetäytyneet Yle-ruudusta. Ja mitä sanoo päätoimittajien yhdistys? Nauroin pissat tenassa eiku tenat pissassa: Jonkin asian käsittelemättä jättäminen ei ole valehtelemista.

Pia"

Nyt alan kirjoittaa puhtaaksi Voltairen Candiden lukumuistiinpanoja. Nettilukupiiri on kymmeneltä ja sitä ennen pitää herättää ja syöttää Maria. Mulan Birgitta Kissanheimo upotti päänsä yrttiruukkuun ja juo siitä villirucolalla ja ruukkubasilikalla maustettua vettä. Elukkalauman elämä on sekaisin, kun talossa on Kasper Pyry. Kissaraukkaa ei ole näkynyt kunnolla viikkoon. En käy sitä nyt pöydältä hätistelemään, kun se pulunen ei uskalla kulkea lattiaa pitkin hirviökoiran pelossa.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi