Pia Valkonen

Miksi kokoomus on koskematon?

su 1.1.2017

On saatettu perhe uuteen vuoteen. Nukkumalla. Olimme pedissä Anna lukuun ottamatta kaikki jo heti kello 21 jälkeen. Matti ja vävypoika katsoivat kunnan ilotulitusta tuulikaapista. Uuden vuoden aaton kunniaksi söimme Matin paistamia lettuja. Päivän risteilimme pitkin Matkusta ja lopulta olimme niin poikki, että vain lojuimme Ikean sohvilla.

Ikean varasto-osastossa odotimme korkeilla koroilla hoippuvia perheen blondikirahveja ja vävypoika lauloi Marialle Lea Lavénin (korjaus ma 2.1.2016 klo 8.07 se on kyllä Paula Koivuniemen, kiitos korjauksesta) biisiä Aikuinen nainen. Maria istui sähkärissä, vävypoika kävelytelineensä pallilla ja minä sekä Matti hihitettiin viereisellä puutarhapenkillä.

Maria sanoi, että Joni sopii kyllä hyvin tähän meidän porukkaan.

Maria kun täyttää viikon päästä täysi-ikäisyyden vuotensa. Illalla kun Matti paistoi lettuja, eteläpohjalainen vävypoika huolehti komedia-annista lukemalla netistä savolaisvitsin:

"Tapahtui hampurilaisravintolassa...

- Ja mitäs teille?
- Mitteepä tässä, kiitos vuan kysymästä.

- Tarkoitan siis, mitä te syötte?
- Purkkoo. Tästä on kyllä männä jo maku.

- Mutta mitä te tilaatte nyt?
- Savon Sanomia ja Aku Ankkoo, mutta nyt ottaesin hampurilaesen.

- Selvä. Ja minkähän hampurilaisen?
- No se on se systeemi, jossa on pihvi ja kaks kuorta. Pitäs teijän tiällä tietee.

- Syötkö täällä?
- Sillon tällön.

- Öh... siis syötkö täällä nyt tällä hetkellä?
- Purkkoo vieläkiin, mutta maku on männä jo.

- Puhun tilaamastasi hampurilaisesta. Tuleeko se mukaan?
- Kah, jos se vuan tahtoo.

- Siis otatko mukaan?
- Tule vuan, jos halluut.

- Selkeä kysymys: syötkö tilaamasi ruoan täällä?
- Onko siellä tilloo? Aattelin kyllä että tuolla pöyvässä...

- Hyvä on. Saako laittaa kaikki mausteet?
- Jos ne vuan mahtuu, vähän kyllä eppäelen.

- Eli: kaikkia mausteita vai ei kaikkia mausteita?
- Joo... vuan kanelin suap jättee poekkeen.

- Eipä sitä kyllä yleensä... no, kaikkia muita saa siis panna?
- No sepä oli aeka suora ja hävytön kysymys, hävetkee nyt vähäsen.

- Voi helvetti teidän kanssa!!
- Vai niin, että tällasta palavelua. Taijanpa sitten jättee tilloomatta ja hakkee torilta muikkukukon..." 

http://personal.inet.fi/koti/jarmo.sutinen/savomakk.htm

"Rahan puute ei sinänsä ole ongelma, vaan se, ettei se kierrä taloudessa kuten pitäisi. Suomessa on aivan sama ongelma." Näin kirjoittaa Kansalaispuolue ry:n asiantuntijajäsen Timo Isosaari viime vuoden viimeisen merkintänsä kommentaariosassa. Rahasta ei tosiaankaan ole puute maailmassa; kuin suoraan Marxilta kaikki maailman rahat ovat kasautuneet noin sadalle globaalillle yritykselle.

Eilen Matkukseen matkatessa sain poikkeuksellisesti istua aviomieheni vieressä etupenkillä. Tosin vanha koiranarttu istui välissä tilanteen kuningattarena. Olimme tunkeneet nuorison koiraosastoon. Siellä oli neljä alle kaksikymmentäviisivuotiasta. Matkuksen rampissa asioita miettinyt aviomies loihe lausumaan, että jos johonkin, meidän oikeastaan pitäisi sitoa raha energiaan.

Energia on oikeastaan maan lisäksi ainoa asia, joka on maapallolla rajallinen. Sitä teknis-luonnontieteellisestä älystään päivittäin täällä hourupäisten tuuli- ja pilvihattunaisten joukossa kärsivät aviomieheni on minulle koettanut jo kahdentoista yhdessäolovuotemme ajan tolkuttaa.

Sanoin, että asiaa hahmottelevat jo Zeitgeist-porukat, jotka puhuvat resurssipohjaisesta taloudesta. http://www.tiede.fi/keskustelu/45189/ketju/resurssitalous_tulevaisuuden_ratkaisu

Voitaisiin vähitellen alkaa keskustella myös siitä, miksi yritykset ovat. Yritykset eivät ole alunperin perustetut sen vuoksi, että ne tuottaisivat pääoman omistajille voittoa, vaan yritykset ovat sen vuoksi, että jollain lailla on järjestettävä tuotanto: meidät kansalaisten pitää ruokkia itsemme, miedän pitää rakentaa asuntoja, meidän pitää vaatettaa itsemme, meidän pitää hoitaa lapasemme, sairaamme ja vanhuksemme, meidän pitää kouluttautua koko ajan sekä rippikouluttautua.

Yritykset ovat organisaatioita, joiden tarkoitus on palvella koko ihmiskuntaa. Ei Jumala ole niitä luonut palvelemaan kapeaa ylikansallista eliittiä, joiden kaikki perverssimmätkin tarpeet ovat tulleet tyydytetyiksi ja nyt se haluaa ainoastaan Kikyttää kansaa, jotta entisistä ammattiylpeistä työläisistä tulisi Pohjoismaissakin nöyrästi palvelevian henkilökohtaisia palvelijoita.

Voitaisiin keskustella myös siitä, mitkä ammatit ovat suorastaan haitaksi elonkehälle. Esimerkiksi kaikki markkinointipäälliköt ovat sellaisia ja pankkiirit. Minusta Osuuspankkiryhmän toimitusjohtaja on erityisen haitallinen. Tekisi aina mieli räkäistä televisioruudulle, kun kokoomus-Yleisradio näyttää Juvan Osuuspankin apulaisjohtaja Reijo Karhisen vastenmielistä naamaa televisioruudussa.

Sitähän Yle aina säännöllisin väliajoin näyttää, kuten myös niitä noin viittä nuorta ekonomistia, jotka toistavat samaa vitun mantraa: Suomen kilpailukykykykykykikykikykikykikyyyyy. Olenkin kehittänyt oman ajanlaskuni. Sen lyhin aikayksikkö on Yksi Karh.

 "Mikä on DDR:n lyhin aikayksikkö?" Vastaus: "Ein Ulb." Ja selitys: "Ein Ulb on se aika, joka kuluu radion sulkemiseen, kun kuuluttaja ilmoittaa, että valtioneuvoston puheenjohtaja Walter Ulbricht puhuu."

Tuli muuten tässä mieleen, että keskustaa Ylen toimittajat uskaltavat kyllä pilkata enkä tässä sano, etteikö nykykeskustapuolueessa olisi pilkkaamista - sehän kusee koko ajan Alkionsa haudalle - mutta miksi Pyhä Kokoomus ja Vieläkin Pyhempi Uusliberalismi ovat koskemattomia? Ne ovat koskemattomia sen vuoksi, että Ylen toimittajat eivät mitään mistään uusliberalismista ymmärrä tai ymmärtävät sen verran, että kaikki Uusi on hyvää ja jos se vielä yhdistyy niin kivaan käsitteeseen kuin Liberalismi, sehän tarkoittaa jotain vapautta, sen parempi!

Ja Kokoomus, nojoo, tiedättehän Lauri Kivisen, sen Ylen kokoomuslaisen pääjohtajan, jonka ansiolistalla on kansannousujen kukistaminen:

"Kivisen valintaa Yleisradion johtoon arvosteltiin Nokia Siemens Networksin kansainvälistä huomiota herättäneiden Iran-kauppojen johdosta. NSN myi Iranin hallitukselle valvontakeskuksen, joka Washington Times -lehdessä julkaistun artikkelin mukaan oli tärkeä väline Iranin kansannousun tukahduttamisessa. Kivisen valintaa Yleisradion johtoon arvostelivat lukuisat suomalaiset kansalaisjärjestöt, kuten Electronic Frontier Finland, Suomen PEN, sekä Euroopan parlamentin ihmisoikeuskomitean puheenjohtaja Heidi Hautala."

ttps://fi.wikipedia.org/wiki/Lauri_Kivinen

Emmekä tästä Bilderberg-hepusta edes pääse eroon:

"Kivisen toimitusjohtajan toimi muutettiin toistaiseksi voimassa olevaksi, siinä missä hänen edeltäjänsä Mikael Jungnerin johtajuus oli määräaikainen. Samalla toimitusjohtajan palkka nostettiin muiden valtionyhtiöiden johtajien tasolle 25 000 euroon, kun se aikaisemmin oli ollut noin 16 500 euroa kuukaudessa. Yleisradion ohjelmatyöntekijät sekä hallintoneuvoston keskustalaiset ja sosialidemokraattiset jäsenet arvostelivat palkan korottamista."

Olisi naurattanut, jos ei olisi itkettänyt, kun koetin toissapäivänä kiireessä soittaa Iisalmen osuuspankkiin tilinavauksien takia. Näppäilin kaikenlaista ja lopuksi nöyrryin näppäilemään pankkitunnukseni, kun ajattelin, olkoon, vittu, näpytellään nyt sitten.

Sen jälkeen nauhalta kuului sillä ääliömäisellä tietokoneäänellä: "Arvioitu odotusaika.... neljätoista minuuttia" Olin heittää puhelimen seinään, mutten sittenkään. Soitin Lapinlahden Osuuspankkiin tai johonkin Lapinlahden Koivunlehtipankin numeroon, jossa vastasi ihminen, joka kertoi, että kohta minulle soittaa Lapilahden Osuuspankista ihminen.

Niin kuin soittikin!

Jatkan kirjoitusta sen jälkeen, kun olen pessyt hampaat. Keksin sen jälkeen myös otsikon merkinnälleni.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi