Pia Valkonen

Vietnamista palasivat matkustelijat

pe 16.12.2016

Onneksi peruin tältä päivältä kaiken. Annan ripsihuollon ja hammaslääkärin. Tyttö nukkuu valtakunnassaan kuin tukki. Hän sanoi, ettei ikinä, ei ikinä, enää lähde sellaiselle matkalle, jossa lennot suuntaansa kestävät yli kymmenen tuntia. Eikä siinä yli kymmenen tunnin lennossa vielä kaikki. Matkaan Saigonin lentokentälle lähdimme sikäläistä aikaa 01.15 hotellistamme bussilla.

Saigonin lentokentällä olimme viiden jälkeen aamulla. Näimme auringonnousun, sumu- ja mopopakokaasuverhon peittämänä tosin, lentokentän suurten lasi-teräs-ikkunoiden takaa. Olihan sekin elämys sekä ainakin neljä passintarkastusta ennen koneeseen menoa - puhumattakaan melkein kilometrin pituisesta pitkin lentokenttää kiemurtelevasta passintarkastusjonosta.

Haluan palata Vietnamiin. Jäi niin paljon nähtävää. Haluan Vietnamiin Matin kanssa, sillä hän on edelleenkin kommunisti (kuuntelin juuri laulun toveri Viljanen). Matin kanssa voisin arvioida monia asioita Vietnamissa vähän vähemmällä intensiteetillä kuin Annan kanssa.

Lapsiparkoja Vietnamilla ei voi enempää kiduttaa. Seuraava osoite Annalla voisi olla jotain Kroatian tapaista tai Dubai. Maija-täti ja Toke-eno voisivat valmistautua siihen, että talvella 2018 tulemme viettämään Annan 18-vuotispäivän jälkeisiä heidän luoksensa Marokkoon, jos kerta aurinko on varma. Aurinko pitää Annalle taata eikä ollenkaan sadetta. Lämpimästä ja mielestäni äärimmäisen hellästä monsuunisateesta Anna tuli vihaiseksi ja suorastaan kipeäksi.

Onneksi tajusin perua myös iltapäivän Raamatun tutkiskelun. Jehovan todistajasisarille minulla on kyllä tuliaisia, mutta keittiön pöydällä oli viiion aikana ladattu kasapäin erilaisia sähkövehkeitä eikä pöytää ollut meidän lähtömme jälkeen pyyhitty kertaakaan. Chifonettikin haisee kuin tunkio. Aloitin aamun pyykinpesulla ja jatkan siivouksella.

Matti oli kyllä tunnollisesti tyhjentänyt kissanlaatikot ja kastellut kukat. En voi valittaa. Ja ratkaissut karmean kissatappelun - sekä siivonnut siitä aiheutuneet sotkut. Osku ja Birgitta olivat ottaneet yhteen ihan tosimielessä ja yrittäneet voittaa valtatappelun ulostamalla toistensa päälle.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi