Pia Valkonen

Unohdetut kirjat

ke 21.12.2016

Vuoden pohjakosketus on nyt saavutettu. Tästä eteenpäin on odotettavissa vain valaistumista. No, juhannukseen saakka. On talvipäiväntasaus. Heräsin viime yönä kello 23.00, 01.15, 02.30 jne, koska pelkäsin, etten herääkään kello 05.00.

Ihmeen vähän on hiekkaa luomien takana. Ehkä sakkaa ei ole niin paljon aivoissakaan. Kohta aamujunaan, kohti Järvenpäätä ja Marian koulupalavereita. En tiedä, ottaisinko junaan mukaan Mihail Šiškinin Neidonhiuksen vai Amity Gaigen Schroderin.

Helsinki-Vantaan lentokentältä ostamani A. S. Byattin Riivaus - romanttinen kertomus kyllä iskee juuri tähän saumaan. Se on täynnä kirjallisuustieteellisiä viittauksia ja melkein alkusivuilla mainittiin maaginen sana jälkistrukturalismi, mutta pahaisen pokkarin teksti on niin pientä, että tarvitsen kunnon kohdevalon sitä lukeakseni.

Toisaalta Šiškinin romaani on aina varma nakki ja nyt kun Schroder alkoi äsken koepalan lukiessani vetää, taidan valita Schroderin. Se kuuluu sarjaan alekorista pelastettavat. Romaani tarttui hyppysiini Suomalaisen Kirjakaupan yllätysosastolta ja hinta oli ehkä noin viisi euroa. Näitä alekirjoja ei saa unohtaa!

Eilen koetin harhauttaa Annaa Matkuksessa Emotioniin. Ostin tytölle kirjan joululahjaksi. Idean sain Imagen kirjallisuuskolumnista kirjailija Miina Supiselta. Tänä aamuna vessassa mietin, että Hesarin ei enää ole mikään kirjallinen neuvonantajani. Luen aika paljon blogistien, kuten Laura Honkasalon tai kolumnistien, kuten Miina Supinen, vinkeistä. Laura Honkasalo oli tykännyt Anna-Kaari Hakkaraisen Kristallipalatsista, varasin sen siunatusta Rutakko-verkosta, sain nopeasti ja luin ihan liian nopeasti. Pitäisi lukea se toistamiseen, sillä Anna-Kaari Hakkaraisen haastattelu oli viimeisimmässä Journalistissa.

Journalistissa oli myös Mediahuora Venla Hiidensalon haastattelu. Hiidensalon näin livenä Tampereen työväen kirjallisuuspäivillä ja hän oli vankasti sitä mieltä, ettei ainakaan vasemmistolainen kirjailija ole. Siitä huolimatta kiinnostaisi Hiidensalon Karhunpesä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi