Pia Valkonen

Lähdön aattona

ti 6.12.2016

Itsenäisyyspäivä oli taasen täysi työpäivä. Tästä saan kyllä syyttää itseäni. Eilinen meni Kiuruveden kirjastossa käydessä ja Lukijan ABC:tä hakiessa. Kiuruveden kirjastossa oli koko seinällinen tuttuja. En muistanutkaan, että Väisäsen Petrillä on näyttely Kiuruveden kirjastossa.

Seinällä klovni-runoilija meikkasi, naivisti nojasi hautausmaan puuhun kirjailija Matti Pulkkisen muistotilaisuudessa, runoilija poltti piippua ja eri elämäntaiteilijat taiteilivat elämää. Aivan ihania kuvia ja ihania ihmisiä. Iisalmessa metsästimme Annan lomavaatteita. Taitaa nyt käydä niin, että kohtaamme Annan bikinit Helsinki-Vantaan lentoasemalla, jonne ne ovat tulleet lentorahtina, huomenna, elleivät ne lähde ihan aamuvarhain kohti Lapinlahtea.

Sunnuntain kirjoitin kirjallisuuden perusopintojen kirjallisuushistorian kurssitehtävän loppuun. Olin aivan täpinöissäni. Samalla kirjoitusmäärällä olisin varmasti jo valmistunut toimittajatutkinnosta. Annoin sen vielä hautua eilisen ja lähetin työn vasta tänään.

Kurssitehtävän vuoksi olen ollut muissa maailmoissa. Satuin huomaamaan, että Susanne Päivärinta grillasi Ylen uutistoiminnan Bilderberg-päällikköä A-Studiossa. Ihan jees, vaikutti siltä, että Atte Jääskeläinen koettaa lukkia Yle-talosta tiehensä ja oli yllätetty juuri ulko-ovella. Jotain möykkää oli taustalla. Toisaalta Iltalehti näkyy grillanneen Päivärintaa siitä, että Jääskeläisen vastaukset tulivat ulkoaopetellusti. Jokin todellinen jännite haastattelusta puuttui, vaikka tjaah, nojoo, olihan se rohkeaa kysyä, onko Pekka Ervasti maksettu hiljaiseksi.

Pressiklubi jäi perjantaina väliin, koska Matti oli Sakupella huoltoasennuksessa. Minä tein jotain - en muista, mitä. Paimensin varmaan Mariaa. Pitää katsoa Pressiklubi kohta Areenalta.

Matin ja Liisan entisen ja erinomaisen kesätoimittajan Riikka Virrannan miehen Antti Hurskaisen kirjoituksia on ollut eri puolilla viime aikoinan. Imagessa hän kirjoitti mainiosti lentopallosta ja pari kertaa tyrskähdin, kun luin hänen esseensä Mahdoton sanoa viimeisimmästä Parnassosta. Imagen kirjallisuusnumeron Helmi Kekkonen on saanut ulos esikoisensa, jossa kaiketi on jotain viitteitä Rautavaaran tapauksesta, jossa äiti ajoi lapsensa ja itsensä päin linja-autoa.

Matti jo avasi Pressiklubin. Pitää mennä. Huomenna ylös neljältä. Pitkä päivä ja pitkä matka edessä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi