Pia Valkonen

Johanneksen kirje ja Jaakobinkin

to 3.11.2016

"Minäkin tosiaan osallistun kaikenlaisiin kirkonmenoihin ja eilen istuin Juha Heikkilän luennolla Lapinlahden luterilaisten seurakuntasalissa. Jännitti niin, että meinasin karata ulos salista. Ja Heikkilä aloitti tyrmäävästi. Ilmoitti, että hänen mielestään kaikki uskonnot eivät ole yhtä hyviä ja valistuksen aikana tuli semmoinen tapa tutkia Raamattua, että ikään kuin Raamattu olisi revitty kappaleiksi ja että Suomessa pappiskoulutus on yliopistossa eikä kirkolla ole koulutukseen (oppiin) mitään sanomista.
 
Mutta sitten tajusin. Juha Heikkilä ei puhunut minulle. Hän ei sanonut, että ulos sieltä salin etuosasta moninkertainen luopio – sinä siellä kaksimetrisen ortodoksin vieressä istuva Jehovan todistaja ja entinen ortodoksi ja ties mitä - ja mieluummin kaulukset pystyssä takaoven kautta.
Hän puhui omille uskollisille kuulijoilleen seurakunnassa. Hänen viestinsä oli, että kaikki on hyvin ja ennallaan. Ja hyvä niin! Oikeasti hyvä.
 
Kiitos, kiitos Eevan tiestä alttarille! Koetan olla töhrimättä sitä esimerkiksi mustaherukkahyytelöllä. Mulla on just nyt näpeissä sitä hyytelöä, kun söin äsken hillovoileipiä! Kohta pitää viedä Anna Iisalmeen ja hm. Otan Eevan tien alttarille mukaan sekä Tuomas Akvinolaisen Summa Theologiaen, josta meinasin sen länsimaisen kirjallisuuden historian lopputyön rykäistä.
 
Eevan tiessä alttarille on artikkeli Latinalaisen Amerikan Mariasta kirjoittaja Elina Vuola. Elina Vuolan teksteihin minut tutustutti Uskon Sisar Rusina. Minähän olin äärivasemmistolaisella sähköpostilistalla, jossa Luukkaisen Leilaan tutustuin, Paskanmarja, punainen ja pyöreä, Leilahan meidät nimesi; Leila oli sisar Rusina ja minä sisar Paskanmarja.
 
Yhdessä aiheutimme monta paskahalvausta listan taisteleville ateisteille.
 
Kävin tänään ottamassa hepatiittirokotuksen joulukuun Vietnamin matkaa varten. Terveyskeskuksen pääovessa oli lappu: Jos sähköovi ei toimi, käytä Haminamäen palvelutalon ovea. Joopati joo, on kyllä syytä esteettömyyskierroksella tutustua yhdessä kunnan uuden kiinteistöpäällikön kanssa terveyskeskuksen sähköovien saranapumppuihin vai mitä ne olivatkaan ne ne ne ne ne ne.......
 
Pia"
Merkintä on sähköpostiviesti. Ajatus jäi kesken. Otsikko liittyy asiaan, uskokaa tai älkää. 

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi