Pia Valkonen

Laskutettu on

ti 1.11.2016

Lupasin, että mietin, mitä tarkoittaa olla yli viisikymppinen. Lätkin läjään laskuja, erottelin teloja ja siveltimiä varastomerkinnälle erilaisista saumalaasteista, vähentelin palautetut pöntöt läpilaskutettavista, laskin yhden ulkopuolisen työntekijän palkan, omat palkat ja pikkuisen pomoharjoittelijallekin, kasasin tilit, ilmoitin tasit ja tein elot ja nostin yläkerrasta alakertaan siirretyn kaaoksen tuvan pöydälle.

Nyt en jaksakaan mitään. En edes ajatella. Paleltaa. Pitäisi keittää lapselle riisiä. Pitäisi oikeastaan keittää ohra- tai kaurariisiä tai totuttaa lapsi syömään ensin ohra-riisiä ja sitten garnierinä pelkkää kotimaista viljaa. Tein Maaseudun Tulevaisuuden viljatestin ja sain melkein korkeimmat pisteet. Olen siinä kyllä eri hyvä, vaikka en muistanutkaan, mitä sanotaan röyhyksi.

Röyhy on kauran tähkä. Älysin jopa kuvan perusteella, että kuvan tähkä ei ole homeessa, vaan se heilimöi. Kaipaan peiton alle, Haluan nukkumaan. Huomenna herään taas kello seitsemän. Sen lupaan itselleni jo nyt.

Kohta Anna tulee punttisalilta nälkäisenä kuin susi. Maria soitti Järvenpäästä ja kysyi, miten kattila tiskataan - koskematta kattilaan. Se on kuulema niin ällöttävä, likainen kattila.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi