Pia Valkonen

Pennasen Kaijan ja kummipojan äidin nimpparit

pe 25.11.2016

Onpa muuten jotenkin mukava, että elämän varrella on tullut tutustuneeksi erilaisiin vahvoihin naisiin, jotka ovat esikuviani. Tänään on monen sellaisten nimipäivä. Keväällä 2004 tuonilmaisiin mennyt Pennasen Kaija oli Marialle ja Annalle kuin mummo - siinä missä Paulon Mirja on Paulon mamma! Kaija adoptoi meidät kaikki vanhan jengin porukat, Mirjankin, ollos iäti muistettu! Kaija oli sellainen kaikkien yliäiti.

Pielavetisen kummipojan äidin sisua ihmettelen vieläkin. Hän teki yhtä aikaa sekä pojan (ties kuinka monennen lapsensa) että johtamisen erikoisammattitutkinnon Ysaossa. Romppaisen Katariina kirjoittaa ja julkaisee kirjoja ja on jo kirjoittanut meidän prekaarisukupolven jeremiadin, mutta yksikään kustantamo ei ole siitä kiinnostunut. Olimme yhtä aikaa Lapin Kansan kesätoimittajina ja minusta tuli lopulta, hah, rakennusalan yrittäjä.

Koska en ole toimittaja enkä enää edes poliittinen toimija, minulla on elämä. Koska minulla on elämä, olen Rythin Pentin metsäkurssilla. Jes, se on elämän eliksiiri. Näin sitä paitsi tänään kunnan metsurin jotenkin uusin silmin. Tyyppi esitteli meille Haminamäen hakkuut ja perusteli ne niin elävästi sekä hyvin, että en enää niitä mielessäni arvostele. Tosin en minä niitä tähänkään mennessä arvostellut, sillä en juurikaan liiku Haminamäen rinteellä. Koiraa ei voi pitää siellä vapaana. En minä edes huomannut, että siellä on hakkuita. Lehdestä luin.

Honkaharjulla alan käydä aika ajoin. Kun vastaan tulee jokin koirayrmeä hiihto- tai syyslomalainen jostain kaupungista, vaihdan paikkaa. Eilen illalla ennen kirjaston lukupiiriä, jossa Sarasvatin hiekkaa kirvoitti hyviä kommentteja maailman parantamisesta. Puhuimme kiertotaloudesta, hyönteisten ja merilevän käyttämisestä proteiinin ja hivenaineiden lähteenä, siementen säilyttämisestä ja ekologisesta elämästä.

Eilen illalla lumi-räntäsateessa sauvoin Honkaharjulla pulssia nostattavat puoli tuntia. Jotain olin tehnyt, sillä aamulla olivat sääret jumissa. Jotain olin jaloillani tehnyt, mutta en venytellyt.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi