Pia Valkonen

Perustulo

la 22.10.2016

Palvelutyöväenluokka on tulossa. Björn Wahlroos ei halua Suomeen työtöntä köyhälistöä: "Se (köyhälistö) on ristiriidassa meidän pohjoismaisen yhteiskuntamallin kanssa. Me takaamme kaikille jonkinlaisen perustulon."

Kyllä mulle passaa. Onhan aputoiminimeni nimi Lehtipiika. Olenkin pitkään miettinyt, että pudotan etuliitteen lehti siitä pois.

Imagen blogisti Saku Timonen ei ilmeisesti ollut ihan reilu Jari Sarasvuota kohtaan, kun selosti A2-matalapalkkailtaan. Jari Sarasvuo on kyllä vastustanut verojen maksamista, mutta sittemmin tullut päinvastaiseen tulokseen.

Kyllähän sitä täytyy ryhtyä globaalisti pääoman tuottoa verottamaan ja purkaa sellaisia hokemia, että tarvitsemme alituista talouskasvua ja vientiteollisuutta. Vientiä tarvitsemme ilmeisesti etupäässä sen vuoksi, että olemme täysin riippuvaisia ulkopuolisesta energiasta. - etupäässä Venäjältä tuodusta öljystä.

Paavo Järvensivu näyttää olleen Perjantai-Battlen vieraana jo maaliskuussa. Hänen kirjansa Rajattomasti rahaa niukkuudessa mainos osui silmääni uusimmasta Le Monde Diplomatiquesta.

Järvensivu on sanonut herätyksen yhdysvaltalaisen professorin Curtis Whiten kirjasta The Middle Mind: Why Consumer Culture is Turning Us into Living Dead. Järvensivu on myös degrowth.fi:n ylläpitäjä. Mehän ajoimme Matin kanssa Leonidin vanhalla Corsalla, se oli ja on firman pienikulutuksisin auto, Lapinlahdelta yhden päivän aikana Helsinkiin vanhalle ylioppilastalolle degrowtn-seminaariin.

Sain herätyksen minäkin, mutta hitaus, jolla kulutuskriittinen ja vallitsevan ajattelun kyseenalaistava herätysliike tulisi koskaan näille lakeuksille, masensi mieleni. Vaikutti pahasti siltä kuin olisin kuollut ennen kuin lapinlahtelaiset puhuisivat näistä asioista.

"Valtio voi rahoittaa suoralla keskuspankkiluototuksella ne palvelut, jotka yhteiskunnassa koetaan tarpeellisiksi", Paavo selittää. http://www.hs.fi/elama/a1361374551483 (HS 21.2.2016)

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi