Pia Valkonen

Ilmajoen ABC

ti 18.10.2016

Tykkään kuin hullu puurosta eteläpohjalaisten yritteliäisyydestä. Lempipaikkani Ilmajoen Apsin yrittäjä on itse valokuvannut ilmajokisia maisemapostikortteja. Kyllä niitä kelpaa lähetellä! Eilen illalla pitäjän nuoriso parvehti tasan kello 22 asti ABC:n takapihalla. Kun kävelin siitä ohitse, oli meneillään jonkin draaman jälkinäytös, mutta kun lähihuoltis meni kiinni, porukka hajosi, autokaiuttimet hiljenivät ja nukkumarauha laskeutu Ilmajoen kyläraitille.

Onneksi huoltis ei ole enää kello 24:een asti auki.

Huomenna koetan tänne huoltikselle aamukahville ajoissa. Tänä aamuna missasin parhaat hirvenmetsästysjutut, kun heräsin myöhään. Olavi Kareksen päiväkirjakin on mukana. Sitä pitää lukea nimenomaaan Ilmajoen Apsilla.

Olisin halunnut viedä Annan täkäläiseen vintage-kahvilaan, mutta se ei näytä olevan auki. Ilmeisesti Kauppatien kahvila Marilyn on noiin paljon paremmalla paikalla, että vintage-kotikahvilan konsepti ei vain vetänyt tarpeeksi asiakkaita.

Eteläpohjalainen itsetunto on myös jotain, jota kunnioitan. Vintage-kahvilan yrittäjä kuitenkin yritti. Usean pienen lapsen äiti ja ilmeisesti hellariuskovainen.

Ilmajoen kirjastokortti

"Hello, Marian ja Jonin stoorin on paree kestää, sillä hankin äsken juuri Ilmajoen kirjastokortin. Täällä Pohjanmaalla pääsee istumaan kirjastojen tietokoneella vain siinä tapauksessa, että kirjautuu järjestelmään. Just nyt olen semmoisella seisontakoneella ja tähän tosin käsittääkseni pääsee ilman kummempia kirjautumisia.

Mutta jos meinaisi kirjoittaa pidempään, tulee hankkia joko väliaikaiset tunnukset tai kyseisen kirjaston kirjastokortti. Seinäjoella vierailin kesällä uudessa aivan superhyperihanassa kirjastossa eikä minulla ollut sikäläistä kirjastokorttia. Väliaikaisen tunnuksen saamisessa kesti tuntikausia ja piti näyttää henkaria. Vähän outo systeemi. Ei hyvä!

Rutakko-verkon (Ylä-Savon) kirjastoissa pitää toki esimerkiksi Lapinlahdella varata aika (Pielavedellä voi mennä vapaasti koneelle kuin koneelle), mutta mitään henkareita tai korttia ei tarvita. Mitähän tällä kirjaamissysteemillä oikein haetaan?

Joo, ja sit iso kiitos Hertzog-juoniselostuksesta toweri Oiwa Hewoselle. Jos Hertzog vielä jostain kierrätyshyllystä mulle vilkuttelee, otan sen mukaan ja sijoitan väliin juonilyhennelmän ja panen taas kiertoon. Anonyymina tietysti.

Nyt mun piti ottaa kirjakassi mukaan ja sirotella kierrätyskirjoja hyllystäni sekä Kyyjärven että Alajärven kirjastoihin, joiden ohi ajettiin eilen. Aikaa olisi sen verran ollut, vaikka Maria kyllä kiristeli poskihampaitaan takapenkillä, että joutua pitäisi. Hitto, että tekisi mieleni koluta näitä pienen pieniä pohjalaisia kirkonkyliä enemmän ajan kanssa.

Pia"

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi