Pia Valkonen

Muurahainen

to 22.9.2016

Olen päättänyt, että vast´edes luen Maaseudun Tulevaisuudet viikon sisällä. Kesällä kaikkien lehtien - paitsi naistenlehtien - lukeminen jäi kesannolle, jopa Suomen Kuvalehtien. Demokraatista minulle riittävät uutisotsikot. Niitä joskus klikkailen auki ja joskus niistä löytyy todellisia helmiä, kuten Juha Siltalan Kalevi Sorsan säätiölle tekemä artikkeli Työnantajan alaisena ilman työsuhdetta, Uuden talouden keikka- ja silpputyö paluuna entiseen.

http://sorsafoundation.fi/wp-content/uploads/2016/09/Siltala-Impulsseja-final-1.pdf

Luin tekstarikehotuksesta Kari Virrannan kolumnin Haloo, herätys, Ylä-Savo Iisalmen Sanomista. Kolumniin ja Ullan tekstariin ei voi muuta sanoa kuin, että niinpä. Justiinsa toissapäivänä ylistin Etelä-Pohjanmaan draivia Ylä-Savoon verrattuna. Etelä-Pohjanmaalla tunnutaan viis veisaavan uusliberalistisesta ja urbaanista scheißesta. Pohjalaiset vain painavat eteenpäin juuri sellaisena kuin ovat, maalaisina, leveäharteisina ja vähän kömpelöinä, mutta itseään anteeksi pyytelemättä. Niin. Pyytelemättä anteeksi sitä, että ovat niin komioita.

http://www.iisalmensanomat.fi/news/haloo-hertys-yl-savo/

Esimerkiksi Seinäjoki otti kaiken hyödyn irti asuntomessuista. Vähän poskihampaitani ensin kiristelin, kun tajusin, että meidät asuntomessukävijät, ohjattiin parkkeeraamaan raviradalle, aivan toiselle puolelle kaupunkia, ja kuljetettiin sitten bussilla messualueelle kiemurrellen mitä kummallisempia reittejä.

Bussissa kyyköttäessämme saimme osaksemme rautaisannoksen Seinäjoen itsekehua. Oppaat tuntuivat aidosti ylpeiltä seinäjokisuudestaan. Ihan tuli sellainen olo, että Seinäjoen ympäristössä rakennetaan koko ajan - että sinnehän meidän raksaliikkeinemme tulisi muuttaa. Eikä minua ainakaan itsekehu häirinnyt. Siinä oli jotain hyvin sympaattista; Me ollaan komioita ja sillä sipuli.

Nauratti tämä: Komia navikaattori. Navikaattori nimenomaan koo-kirjaimella ja yhdistettynä epäsovinnaiseen yhteyteen sana Komia. Tästähän lukemassani kolmen kielentutkijan Kielen tajussa on puhe. Ja Komia navikaattori -täpän alta löytyi Seinäjoen kulttuuritarjontaa ja sitä totta vie on! Seinäjoki tuli mieleen Seppo Vuokon eilisestä Maaseudun Tulevaisuus -artikkelista Muurahainen, karjapaimen ja peto (MT ke 21.9.2016 s. 27).

Muurahaisten menestys perustuu siihen, että yhdessä ne ovat vahvoja. Yksin muurahainen on vain hyönteissyöjien riistaa.Toki muurahaiset suorastaan lypsävät tyhmiä kirvoja, mutta hyöty on molemminpuolinen. Muurahaiset suojelevat lypsettäviään leppäkertuilta, harsokorennoilta ja kukkakärpästoukilta. Ei nimittäin kannata tappaa lypsävää lehmää, tiedättehän sen?

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi