Pia Valkonen

Terveisiä Vasemmistoliitolle

to 1.9.2016

Osallistuin puolueiden jäsenille osoitettuun kyselyyn. Vastauksia käsitellään eri puolueiden aparaateissa. Kyselyyn osallistuneiden henkilöllisyys ei tule esille, mutta minulla ei ole mitään sitä vastaan, että loppuun kirjoittamieni terveisten kirjoittajan henkilölllisyys tulee esille.

Tässä terveisiä vassukkamussukkaliitolle:

"Mukava oli vastata, mutta nyt kysyitte sellaiselta ihmiseltä, joka teki peräsuoli pitkällä joka vaaleissa Vasemmistoliiton vaalityötä vuodesta 2008 vuoden 2015 eduskuntavaaleihin asti.

Olin itse ehdokkaana monesti, vaikka ehdokkuus sinänsä oli minulle vastenmielistä - vähän niin kuin työntäisi letkua takapuoleen - ja todennäköisesti ehdokkuuden tuhosi loputkin journalistisesta urastani. Tahdon tässä yhteydessä vielä "avautua" siitä, että olin 1990-luvulla Kansan Uutisten Savon aluetoimittaja free-pohjalta ja sen jälkeen oli aivan päivänselvä, etten kelpaa mihinkään toimittajan vakivakanssiin Savon Sanomien konsernissa punaleiman vuoksi. MOT!

No, kun piirisihteeri Jouko Nuutinen soitti minulle eduskuntavaaliehdokkuudesta vuoden 2011 vaaleissa, ajattelin, että eipä tässä oman työn puoleen ole mitään menetettävää enää. Kiitokseksi kaikesta tulivat potkut sitten Kusarin kolumnistinkin paikalta kesän 2012 alussa.

Tottahan tiesin, että kolumnistin pesti ei ole loputon, mutta olisin halunnut kirjoittaa viimeisen kirjoituksen. Siihen Kai Hirvasnoro ei antanut mahdollisuutta. Minut vaihdettiin Kusarissa Risto Kalliorinteeseen, mutta samalla Anne Huotari sai jatkaa kolumnistina. Ilmeisesti tuolloin oli epätoivoinen pyrkimys vahvistaa jo puolueessa kuolonkouristuksissa olleita suviannesiimesläisiä.

Toisaalta, ajattelin, Tiekkariin saan kirjoittaa, mitä huvittaa. Aikani itkin Kusarin potkuja ja sitten keksin, että voin perustaa oman blogin. Niin tein. Juu, mutta kun olimme täällä persumaaseudulla juosseet itsemme puhki joka Jumalan Vaaleissa, ihmiset kuitenkin äänestivät sekä kokoomusta että persuja. Ja sitten valtaan tuli kauhukabinettihallituskin. Viime vaalien jälkeen on tuntunut siltä, että Silleen jättäminen ja jonkinlainen kylmä antaavittuollakokopaska -asenne on ainoa keino säilyttää oma mielenterveys.

Olen viime eduskuntavaalien jälkeen lakannut katsomasta Ylen televisiouutisia ja itse asiassa lopulta koko televisiota. En vain enää jaksa. Voima-lehdestäkin on tullut Kimmo Jylhämön jälkeen vessapaperille painettu sököstys. Kusarin tilauksen panen pian poikki, vaikka Vasemmistoliitto onkin menossa oikeaan suuntaan.

Minusta vassujen pitäisi kuunnella ViPun Ville Rantasta ja luoda sellaista rinnakkaisvallan verkostomaista.... jotain.

Pelaaminen nykyisen näennäisdemokraattisten sääntöjen mukaan ei tuo mukanaan muuta kuin väsyneitä kehäraakkeja ja samaa sontaa loputtomiin jauhavia naamoja. Edustuksellinen demokratia vaatii ihan oikeasti, aikuisten oikeasti, rinnalleen Suoraa Demokratiaa.

Voisin muuten kertoa aika karun kertomuksen Vasemmistoliiton Suoran Demokratian ryhmän työskentelystä, jossa olin innolla aluksi mukana ja sitten vähän vähemmällä innolla ja lopulta en ollenkaan enää juuri missään vassukkamussukkaliiton jutuissa. Voisin myös kertoa omasta liikuttavan lapsellisesta innosta olla mukana kuntauudistajille ideoita antavassa Vasemmistoliiton kuntaryhmässä, minkä jälkeen minua ei sitten enää seuraavaan Vasemmistoliiton kunta-asiain ryhmään valittukaan, vaikka sinne hain.

Jotenkin alkoi tuntua siltä, että Vasemmistoliitossa paras jäsen on sellainen, joka on kivana, mutta MITÄÄN SANOMATTOMANA ehdokkaana mukana vaaleissa, ja jättää puolueen itsensä rauhaan tai oikeastaan koko systeemin mädännäisyyden maan tapoineen rauhaan. Jotta puolueen keskusvalta saisi valita keskuudestaan kauniit, nuoret ja rohkeat.

Missään nykyisessä maatapaisessa näennäisdemokraattisessa näyttiläspuolueessa ei vaikuttaisi olevan ekologista lokeroa äkäisille vaihdevuotisille naisille.

Vasemmistoliiton viime kesän puoluekokouksen jälkeen uskon, että puolue muuttuu - mutta minä vain en toistaiseksi jaksa yhtään mitään. Tai no jos jotain oikein radikaalia rinnakkaisvaltaa tai jotain jossain..... Tai ehkä edessä on koko vassukkamussukkaliiton uudelleen perustaminen pelkäksi Vasemmistoksi tai jotain.

Kaivakaa nyt saatanat esille Heikki Patomäki ja kysykää, missä kohtaa vasemmisto on menossa Euroopassa ja kansainvälisesti!"

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi