En koskaan pääse Kristiinankaupunkiin

IPU näyttää palanneen entiselleen

ma 15.8.2016

Eilen kirjoittaminen keskeytyi pari kertaa ja lopulta tyrehteyi. Jäin ikuisiksi ajoiksi pyrkimään Kristiinankaupunkiin. Vielä joskus tekisi mieleni kuvailla Kristiinankaupunkia, vaikka sainkin molemmilta matkakumppaneiltani palautetta siitä, että valitsin yöpymiskaupungiksi jotain niin pientä ja vaatimatonta. Kristiinankaupungissa on vieläkin vähemmän asukkaita kuin Hangossa.

Itse asiassa olisin halunnut tutustua myös Kaskisiin, sillä se on väkiluvultaan Suomen pienin kaupunki. Kaskisissa asuu nykyään 1 290 asukasta. Wikipediassa on kuva Kaskisten kirjastosta. Siellä vielä haluaisin käydä. Rakennus on kaunis ja vanha.

Vasemmistoliiton kannatus viime eduskuntavaaleissa oli Kaskisissa suurempi kuin kepun. No jopas, Pohjanmaalla sellainen kunta. Myönnettäköön, että vähitellen alkaa hahmottua, että Pohjanmaa on kaikkea muuta kuin yksi monoliitti.

On Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaa. Ja sitten se ruotsinkielinen Pohjanmaa, joka lämähtää tuulilasille yllättäen, kun ajaa Ilmajoelta länteen ja ohittaa Kurikan sekä Närpiön välisen kunnanrajan. Yht´äkkiä tienviitat muuttuvat ruotsinkielisiksi. Huimaa.

IPU kokousti lauantaina Seinäjoella. Puolue tuntuu palanneen normaaliin. Hallitukseen valitut näyttivät järkeviltä. Hienoa.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi