Pia Valkonen

Uskottomuuden houkutus
kolmanteen kertaan

ti 23.8.2016

Nyt tajuan ehkä lopullisesti, että televisiota ei kannata katsoa. Kesä on mennyt hyvin ilman sitäkin. Ryhmä Pullmanissa on ollut vanhoja jaksoja, joita en ole jaksanut loppuun asti. Ja pari kertaa olen lauantai-iltana harhautunut iltauutisten jälkeisiin murhamysteereihin. Tänä aamuna Ylen aamutelevisiossa keskusteltiin kerjäämisestä. Joku kokoomuskansanedustajan näköinen pukumies sanoi, että ihmisiä niin ärsyttää kerjääminen; kun tulee kaupasta, on se mummo siinä pahvinpalan päällä.

Varmaan ihan ärsyttävän köyhän näköisenä.

Nyt ehdotankin. Tehdään Suomesta juuri sellainen kuin hegemonian omistajat, ällöttävät kokoomuslaiset, haluavat. Säädetään sellainen laki, että aina, kun suurituloinen näkee köyhän, sellaisen jonka kuukausitulot ovat maagisen 1 500 euroa tai alle, suurituloisen tulee lakisääteisesti potkaista köyhää.

Kyllä ne siitä pikku hiljaa vetäytyvät koloihinsa. Oppivatpahan liikkumaan silloin, kun suurituloiset eivät ole liikkeellä. Tätähän Elinkeinoelämän valtuuskunta ja kokoomus ja parhaimmisto haluavat. Tuloeroja. Tosin meillä on jo tuloerot ja ne näkyvät. On naisilla alaluokkaista Kouvola-kampausta, voi kuinka ne häiritsevätkään urbaania luovaa luokkaa, ja etenkin, voi kauhistus, mummoja, jotka istuvat pahvinpalasen päällä.

Puumalastahan minun piti. Mutta nyt Matti tuli työmaalta ja sanoi voivansa lähteä kanssani lenkille. Jatkan joskus. Ehkä. Jos voin. Jos on kirjoitusrauhaa. Merkinnän otsikko muistuttaa itseäni siitä, että luen Merete Mazzarellan Uskottomuuden houkutusta kolmanteen kertaan. Ennen kuin kirjoitan siitä, pitänee selvittää itselle, kuka on Kirke ja kuka Nausikaa.

Arvelen, että olen ennemmin Kirke kuin ihana Nausikaa.

Ystävättäreltäni Ulla Hannulalta tuli tekstari: "Yees, yees Pia kun oot huomannu etä telkkua ei kannata kattoo, mie oon ollu maaliskuulta asti ilman ja hyvin pärjänny. Olin kyllä jo aikaisemminki puoli vuotta, mut nyt en kaipaa yhtään!"

Vastasin takaisin, että totisesti ja lopullisesti nyt vasta tajusin. Ei oo sydän tykyttänyt pitkilleen hermostuneesti.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi