Pia Valkonen

Naisten juttu

pe 5.8.2016

En ole kirjoittanut moneen päivään sen vuoksi, että olen lähinnä tuntenut ärtymystä. Vetäisin Marian sähköpyörätuolin pikkuvarpaan päälle. Tai tarkemmin sähkärin turvajalan. Itse sähkäri painaa varmasti pari sataa kiloa, joten kyllä pikkuvarpaan pää varmasti murskaksi meni.

Ensin koko varvas muuttui sinisenpunaiseksi ja sen jälkeen koko jalkaterä. Samana päivänä könkkäsin noutamaan hartaasti mielessäni kasvattamiani kantarelleja vakiopaikasta. Ei yhtään yhtykäistäkään kantarellia, mutta ampiainen pisti kämmenselkään.

Siinä olin monta päivää jalkapöytä ja kämmenselkä turvoksissa. Puolitoista kantarellia odotti Mattia jääkaapissa. Tai tarkemmin yksi kokonainen ja toisen yksilön lakki. Onneksi kantarelleja ei löytynyt toisena päivänä enempää, sillä saimme kaikki puolitoista metsäsientä kastikkeeksi vasta eilen illalla.

Nauratti, kun luen nyt uusiksi Merete Mazzarellan Elämä sanoiksi -kirjaa. Siinä Mazzarella siteeraa vähän vistosti John Petersin nettideittailukirjoitusopasta. Mazzarellaa ei huvita noudattaa John Petersin neuvoa siitä, että kannattaa kirjoittaa positiivisesti, mutta jos haluaa olla negatiivinen, pitää tehdä se hauskasti - sen sijaan, että kirjoittaisi "On ollut hirveä päivä. Kaikki tympii", hän kehottaa kirjoittamaan: "Puhelimeni suljettiin, kenkä on risana, kynsitikku kiusaa, tee on lopussa, telkkari on ahalla ja kylppärin verhotanko rojahti alas."

Mutta menköön nyt noin, kun tuli kirjoitettua. Kiitos, John Peters.

Ihmettelin, miksi en muista erinomaisesta Elämä sanoiksi -kirjasta mitään. Katsoin tarkemmin, milloin sen olin lukenut. Luin sen kevään 2014 eurovaalien alla. Samanaikaisesti lainasin kirjastosta Tarmo Kunnaksen Fasismin lumous. Jotenkin menin eurovaaleista aivan ylikierroksille.

Ainoa merkintä, jonka kirjasta löysin, on seuraava: "Sitten vielä tähän loppuun Elämä sanoiksi -kirjan paras lause: "Ambivalenssin kanssa on vaikea elää, mutta kirjoittamiselle se on verraton kannustin." (Merete Mazzarella Elämä sanoiksi s. 132) Varioin sitä seuraavasti omaan käyttööni: "Ambivalenssini kanssa muiden ja etenkin perheeni on vaikea, miltein mahdoton elää, mutta kaikelle kirjoittamiselle ja poliittiselle työlleni se on verraton kannustin." (Pia Valkonen 27.4.2016 otsikko Muisti)

Kaikki tekevät lähtöä Iisalmeen. Kait sitten pitää panna Marialle kengät jalkaan. Jehovan todistajien Tutkimme Raamattua päivittäin 2016 eilisen merkintä oli hyvä: "Jehova antaa samonan: hyvää uutista kertovia naisia on suuri armeija." (Ps. 68:12)  Vuoden 1992 Raamatun käännös sanoo näin: "... suurin joukoin naiset tuovat voiton sanoman."

Tästä oli puhetta tänään tutkiskelussa, kuten myös huonoista tavoista, rintarangan kivuista ja ties mistä. Nauroimme Marsun kanssa, että olisi hyvä, jos meillä olisi joku rajoittamassa lainehtivaa keskustelua.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi