Pia Valkonen

Tilan tarve

Hyvän energian päivä

la 9.7.2016

Maria itsepintaisesti on viestittänyt jo pitkään, että haluaa sängyn. Poloinen on joutunut nukkumaan lapsuudenkodissaan Mannermaan Hilkan lahjoittaman kulmasohvan nukkumaosalla, joka on hieman rikki. Oli Marialla oikea ukin tekemä sänkykin, mutta Anna ulkoisti pari vuotta sitten isosiskonsa sänkyineen yhteisestä huoneesta.

Kaikki alkoi siitä, kun Anna tuli yskään. Maria ei saanut unta, kun sisko yski ja halusi olohuoneeseen nukkumaan. Sen jälkeen Maria alkoi itse yskiä eikä Anna halunnut siskoa enää takaisin. Tuvasta tuli Marian huone. Emme oleile siellä kuin jouluaterioilla. Ne meillä katetaan ukin tekemälle pirtin pöydälle.

Onneksi meidän perheeseen kuuluu neuvokas Reetta. Reetta neuvoi Marialle, että Lapinlahden nettikirppiksellä on luovutussänky. Sängyn aiheuttaman rymsteerauksen vastapainoksi illalla tuli harjoitettua kosolti makaaberia huumoria, jota ei voi kirjoittaa julki.

Joka tapauksessa, kun lapsi sai nuorille rakastavaisille sopivan sängyn, heitimme pois koiran ja kissojen raapiman Lapinlahden hammaslääkärin odotushuoneen laitossohvan ja yhden osan Hilkka-vainaan kulmasohvaa. Nukkumaosa siitä on keittiössä ja mahdumme nyt melkein koko eläinkunnan kanssa katselemaan keittiön telkkaria. Tosin Pielavedellä asuva Jaavan Kajo ei siihen kyllä mahdu, jos Oskukin haluaa katsoa telkkaria tai me ihmiset.

Päätin, että tänään ratkaisen kukkakuvion. Leikkasin kaksi huojuvaa palmua metrin mittaan. Olivat kasvamassa yläkerran ateljéhuoneen katosta läpi. Palmut ovat Leonidin peruja, kuten myös aloe verat, jotka kohta yhdistän samaan ruukkuun. Rönsyliljat tulkoon toimeen sammiossa ja juorut kasvakoon kahdessa ruukussa.

Ne, jotka eivät saa tämän päivän aikana uutta kasvusijaa, saavat mennä. Olen julma, mutta kyse on elintilasta. Olisihan tuo hyvä, että me ihmisetkin mahtuisimme tähän taloon. Matti on jo pidemmän aikaa valittanut, että hänellä ei ole täällä omaa tilaa ollenkaan. En tosin sitä ihan ymmärrä. Matillahan on UKI ja koko piha, jonne aina ilmestyy uusi varaosa-auto ja todennäköisemmin jonkin kukkapenkin päälle, kun silmä välttää. Lisäksi hänellä on käytössään kaikki aitat ja kontit. Kohta tulee 14 metriä konttia lisää pihaan.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi