Pia Valkonen

Seinäjoen asuntomessut ja Jalasjärven Juustoportti

Väksyä ja kirpiää

pe 30.7.2016

Käytiin kuitenkin Seinäjoen asuntomessuilla. Seinäjoen kaupunki ottaa kaiken irti asuntomessuista. Koska paikoitus on raviradalla, messumatka täytyy taittaa yleisellä bussikuljetuksella. Tänään kaikki bussit olivat mennen tullen täpötäysiä ja kumpaankin suuntaan turistioppaat esittelivät Seinäjokea väkilukuun suhteutettuna Suomen muuttovoittoisimpana kuntana.

Yritteliästä väkeä kaupungissa asuu. Lisäksi kaupungissa rakennetaan koko ajan. Ihan tuli sellainen olo, että pitää vaihtaa maakuntaa. Henki tuntui ponnekkaalta. Seinäjoella asuvat lisäksi Suomen toisiksi onnellisimmat ihmiset.

Onnellisuuskysely taisi olla silloin, kun Talvivaaran kaivos toi vaurautta Kainuuseen, sillä muistini mukaan Suomen onnelisimmat ihmiset asuivat Sotkamossa.

Itse asuntomessuilla henkilökunta oli ystävällistä. Teijo-talojen sekä Kontio-hirsitalon edustajat tarjoutuivat pitelemään Pimua, jotta me Matin kanssa pääsisimme yhdessä taloa katsomaan. En minä muuten olisi sisälle mennytkään. Teijo-talo oli aivan mainio ja suloinen minitalo. Siinä voisi ajatella viettävänsä eläkepäiviä. Lämmitys ei ainakaan tulisi kalliiksi.

Myös seinäjokinen puukerrostalo oli kiinnostava. Suurin osa taloista oli yli 300 000 euroa maksavia. Niitä en jaksanut lähestulkoon kaikkia kahlata läpi, mutta parissa ilmeisessä trenditalossa kävin. Trenditalo taitaa tällä hetkellä olla sellainen, että neliönmuotoisena keskuksena on olohuone-keittiö ja makuuhuoneet siinä ympärillä ikään kuin säteittäin.

Ensimmäisen trenditalon neliönmuotoinen pöytä oli viehko. Kaikki pöydän ääressä istuvat näkevät toisensa. Hyvä keksintö, mutta vaatii ruokailutilalta tiettyä muotoa ja isoa tilaa. Se kyllä on ihana ajatus, että ihmiset kokoontuvat ruokapäydän äärelle. Toinen trenditalo, jossa oli jättiläismäinen tupakeittiö, muistutti aivan jotain 1980-luvun lopun huoltoasemaa. Tunnelma oli hollitupamainen.

Olemme nyt Jalasjärven Juustoportilla. Nuoret söivät porojuustopastaa. Kohta ostamme leipää ja tietenkin juustoa. Juustoportista saa jalasjärveläisen meijerin sinistä maitoa, joka on vielä pakattu perinteiseen maitotölkkiin - ilman muovikorkkia. Jostain syystä minusta ei tullut muovikorkillisen maitopurkin ystävää.

Väksy tarkoittaa sellaista kirpiää, sanoi äsken Joni. Selvä juttu. Porojuustopastassa oli karpaloita.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi