Oikeus omissa käsissä

ti 7.6.2016

Koska olen kärvistellyt pienessä kuumeessa lauantaista lähtien, en tänään kuin vain vähän käveleskentelin Maaselän Pyhässä Harjumaisemassa. Luin kävellessäni Antti-Pekka Sonnisen Oikeutta omissa käsissä. Oli pakko lukea se kerralla loppuun. Kommentoin kirjaa myöhemmin.

Nyt uunissa paistuu kokeilu. Hernerouheihamureke. Olen tehnyt hernerouhemureketta pari kertaa kanajauhelihasta ja nyt on normisikanautaa. Jospa vielä joskus keksisin hernerouhemurekkeen ilman lihaa. Tekisi niin mieleni lauantaina 18. kesäkuuta Luovaan Puuhun joogajuttuun ja syömään kasvisruokaa. Pitää houkutella tytöt mukaan. Marian on pakko lähteä ja Annakin jo melkein innostui, kun sanoin sanan jooga.

Mietti, että siellä on varmaan vain mummoja. Sanoin, että totta, mutta se jooga kuitenkin. Tyttö tuumasi, että ok, voi hän lähteä.Olin äimistynyt. Kohta vietämme äidin ja tyttären yhteisiä harmonisia ja seesteisiä teehetkiä. Pitää ostaa sellainen New Age -teepannu.

Pikkukuumeessa hain Anjan pihaputiikista kirsikkatomaattitaimia ja kahdenlaisia chilejä. Maa-artisokastakin innostuin ja ostin yhden taimen, vaikken tiedä, mikä maa-artisokka on. Samettiruusut tuli istutettua kuistille. Ei tässä ole enää kuin kaksi huoneelllista viherkasveja mullitettavana enää. Ensi toukokuussa en lupaudu minnekään, vaan teen puutarhatöitä. Ties vaikka kasvattaisin taimetkin itse.

Viherkasvien mullituksen takaraja on syksy. Olkoon näin. Aloitan varovasti. Kaksi joulukaktusta on jo yhdistetty yhteen ruukkuun. Siitä se alkaa. Äh, väsyttää vietävästi. Jokohan huomenna olisi terve päivä?

Kirjasto alkoi jälleen toimia. Rutakko-verkossa ovat nyt mukana Tervo ja Vesanto. Ja kesällä olisi mukava tehtävä kiertää kaikki verkon kirjastot ja osallistua kuva-arvoituksen ratkaisuun.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi