Pia Valkonen

Saimi kedolla Hotapäivässä eilen

su 12.6.2016

Perrrrrrrrrrkkkkk..... multa tuli käytettyä loppuun. Olen nyt istuttanut kurpitsat, kurkut, tomaatit, chilit, pari palmua, Saint Pauliat ja yhden oudon jööttipötikän sekä yhdistänyt yhteen ruukkuun Heidin tuoman pääsiäiskaktuksen. Ei auta. Homma jää nyt tähän pisteeseen.

Kumman on kitkuista meikäläisen mullan vaihto. Viime vuonna jäi kokonaan väliin. Vannon, että ensi vuonna en järjestä yhtenäkään toukokuun viikonloppuna mitään. Vaihdan vain multia ja hoidan kasvejani. Auringonkukansiemetkin hävisivät jonnekin.

Koneissa on pyykkiä. Korissa varmaan vielä ainakin neljä erää likaisia. Eilen oltiin Marian kanssa Leppävirran Oravikoskella Matti Pulkkisen muistoseuran järjestämässä Saimi kedolla -kirjoittajatapaamisessa, joka oli nivottu Hotapäiviin. Hotapulveri toi kaivosmiehille apua ennen muinoin Oravikoskellakin. Nyt tuli Hyvää Oloa Taiteen Avulla.

Meistä on tullut aika tehokolmikko: puheenjohtaja Raili Miettinen, Pulkkiselämäkerturi Pentti Stranius ja minä. Vedimme homman kuin Tupu, Hupu ja Lupu. En jännittänyt yhtään, kun minulle ei kerrottu etukäteen, että pitää puhua. Tämän voisi kirjata vaikka kuntoutuslaitos Herttuan psykologille kuntoutusjakson tehtävään, jossa meidän piti kirjata onnistumisia Aikuisten masentuneiden seuraavalle sessiolle.

Kirjailija-tutkija-monimies Pentti Stranius kirjoittanee eilisestä blogiinsa. Minä en ehdi, sillä pitää rientää takaisin kotitöihin. Yläkerran meinasin siivota. Vituttaa tämä pölyinen ja epäystävällinen loukko, mutta ensi syksyksi työtietokone lähtee alas, tyhjennämme arkiston roskasta ja heivaan ainakin viisisataa kiloa turhaa paperia roskiin. Meinasin järjestää myös 1990-luvun alun työhakemushylsyjeni juhlallisen polttajaiset. Minulla on niitä paksu pino. Se voisi olla mielenilmaus uusliberalismia vastaan.

Eilen, kun oravikoskelainen bändi, Miniwatti, soitti Hotapäivillä, seurasin Vasemmistoliiton puoluekokousta nettiesityksenä. Innostuin ihan, sillä puoluekokousedustajat tekivät hyviä valintoja. Puoluesihteeristäkin vaikutti tulleen mieleiseni. Jess!

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi