Pia Valkonen

Niin paljon lihaksia, joista en ole tiennyt mitään

to 12.5.2016

On tämä ihmeellistä ja ihanata, kuten Tikkisen Hannelen, entisen Nilsiän kirkkokuorolaisen, virsimukaelma sanoo. (Niin ihanata ylistää, sinua Jumalaamme, ja hyvyyttäsi ja voimaasi nyt kiittää laulullamme. Virsi 342). Tänäkin aamuna kuntoutuskeskus Herttuan aamuherättelyjumpassa löysin taas kadonneita lihaksia esimerkiksi jaloista.

Tai en minä ilmeisesti ole niiden olemassaolosta tähän mennessä tiennyt mitään.

Seuraavaksi meillä on sosiaalityöntekijä Tuula Lajusen opetuskeskustelu. Olin aluksi hieman nyreä, sillä tuttu sossutäti, rakennusinsinööri Anna-Liisa Aapro-Malinen onkin tämän viikon lomalla, mutta osaksemme saama torniojokilaaksoa puhuja oli sanalla sanoen valloittava. Hän käski meidän lukemaan Franz Kafkan Muodonmuutoksen.

Mehän kaikki kuntoutusryhmässämme taidamme olla kauppamatkustaja Gregor Samsoja. Raadamme kaikkemme tehdäksemme perheemme ja johtajamme tyytyväiseksi. Tai no, ehkä en minä oikeasti kuitenkaan. Kait myötäsyntyinen itsekkyyteni, vanhojen vanhempien viimeisenä lapsena syntyminen, on pelastanut minut paljosta.

Ylipäätänsä olin tänne lähtiessä hapan ja mynnähtänyt kuin jokin islantilainen perinneruoka.

Äsken googlasin Vilho Harlen. Hänet on valittu Kansalaispuolueen asiantuntijajäseneksi. Harle kuulosti tutulta. Näkyy syntyneen Nilsiästä. Harle on kansainvälisen politiikan tutkija ja professori. Jotenkin tuttu jostain kirjasta ehkä. Kirjahyllyssämme Rongankadulla Tampereella. Ehkä. Joka tapauksessa Harle esiintyy superschell-sosialisti Timo Harakan Suomen Kuvalehteen kirjoitamassa artikkelissa vuodelta 2011:

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/timo-harakka/

Nyt en mene tämän syvemmälle. Eilen googlasin nopeasti Vanhan Testamentin kanonisoinnin. Anna opetteli näitä yhdeksännen luokan kokeeseen. Minä muistan asiat vasta yleisen teologian opinnoista. Vanhan Testamentin kaanonin syntyvuosia oli kysytty peruskoulun viimeisen luokan uskonnon kokeessa. Hitsit, mitä asioita opitaan jo peruskoulussa. Mitä lukiossa tulee vastaan?

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi