Leonidin synttärinä Ilmajoella

ke 25.5.2016

Leonid olisi tänään täytttänyt 57 vuotta. Kirjoitin maagisen päivämäärän noin kymmenen kertaa tänään keladokumentteihin. Päätin ennen lähtöä panna perheen kela-asiat kerralla kuntoon. Ei se ihan onnistunut, mutta tulipa kirjoitettua lisäselvityksen lisäselvityksen lisäselvityksiä.

Lähetin äsken tällaisen viestin:

"Moiks, tultiin justiinsa Ilmajoelle. Seinäjoella lähdettiin kaksi kertaa väärään suuntaan, kun piti käydä City-Marketissa pissalla. Maria ei nimittäin heti ekana halunnut jJonin luona rynnätä vessaan:)

Huh, mikä matka. Jotenkin paremmin näkyi kaikkea, kun tultiin sama reitti toiseen suuntaan kuukausi sitten. Perjantaina ajellaan takaisin. Mietin, josko Lapuan kautta. Tosin sitten en näkisi pittoreskia Soinin kirkonkylää. Soinissa on ihan keskellä cityä kaksi hevosta laitumelle ja mun unelmien funkkistalo keskellä liikenneympyrää (melkein). Siinä on jokin tilitoimisto. Rakastan näitä pieniä kirkonkyliä.

Ajattelin jaksaa ehkä mahdollisesti Iisalmeen maanantaina Sonetin kirjoittajapiiriin mainostamaan Hota-päiviä.

Uh, niskat tulee kipeäksi, kun kirjoitan sängyllä. Jonin luona on huomenna avustaja, joka voi avustaa Mariaakin. Meinasin karata Laihialle. Olen aina halunnut nähdä Laihian, sillä meillä kotona - ties mistä - oli isän ja äidin aarteena Laihian markka. Se oli sellainen noin 15 senttiä leveä soikion muotoon venytetty markka. Jokin matkailumuisto, mutta en älynnyt kysyä, mistä.

Jos pääsen ajoissa liikkeelle, käyn Laihian jälkeen Bergön päässä. Se kartan mukaan näyttäisi olevan jotain Korsnäsiä. Ihan kuin ulkomailla olisi! Huomenna illalla vien rakastavaiset vaikka Seinäjoelle. Pitääkin katsoa, mitä elokuvia Seinäjoella menee.

Me mun ekan aviomiehen, Antin, kanssa koluttiin joskus ihan kansatieteellisestä mielenkiinnosta Länsi-Suomea. Käytiin Närpiössä. Muistan sieltä Närpiön kirkonkylän raitin. Raitilla oli hidastetöyssyjä jo, kun ne eivät olleet muotia. Närpiöstähän ovat tomaatit ja muinaisruotsi.

Mutta nyt lähden hakemaan Karl Ove Knausgårdin kuudetta Taisteluaan autosta. Se jäi tuulilasitasolle. Ei multa lukeminen lopu, jos siitä innostun täällä. Pitääs katsoa, monelta Laihian kirjasto aukeaa. Olisi pitänyt tuoda kierrätyskirjoja, jos täkäläisissä kirjastoissa olisi kierrätyshyllyjä.

Hitsi, seuraavalla kerralla sitten.

Pia"

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi