Pia Valkonen

Wiccat

ma 23.5.2016

Tuli yllättävä maanantaisiivous. Yllättävä purskahdus johtui siitä, että Kela-keikka siirtyi keskiviikolle. No, olisipa ollut sekin syömästä energiaani, jos olisi saanut tänään asian toimitettua. Olkoon. Sainpa luututtua yläkerran ja portaat. Pyyhin jopa makuuhuoneesta hieman pölyjä. Kaikkia en jaksanut.

Heti aamulla ennen kello kuutta tyhjensin Matin Birgitan kakkalaatikon. Esipesin sen pihalla roskiskäynnillä. Näin tulee tehdä osasiivouksia silloin, kun energia ei yksinkertaisesti riitä. Eilen kävi huonosti. Pesin tukan ja sen jälkeen en jaksanut pestä mitään tai vaihtaa kenellekään multia.

Aamulla ei innostanut, sillä ilma oli hyytävä. Kun keli lämpeni, olivat voimani tipotiessään.

En palauttanutkaan Erich Frommin Rakkauden vaikeaa taitoa kirjastoon. Onhan Ylä-Savon subcomandantekin Fromminsa lukenut. Muistan, kun vastasi jotenkin vistosti. Juu, kyllä minuakin ottaa aivoon Frommin suomentajan lässytys ja lätystely. En oikein jaksa uskoa, että Fromm itse olisi alkuperäistekstissään mutustellut kielen kanssa sillä tavoin.

Fromm on saksalais-amerikkalainen psykoanalyyttisen opin kehittäjä.

Varasin kirjastosta Caroline Myssin Hengen anatomian. Alan nyt täyspäiväiseksi kukkahattuiseksi paraplyyksi ei kun parapsykologiksi. Vielä kun Lorna Byrnen Enkeleitä hiuksistani lukisi. Minulle siitä mainitsi muudan ihan täyspäiseksi ajattelemani viisas nainen, joten jospa Byrnessä olisi jotain järkeä.

Eilen kävi piipahtamassa nuori nainen, jonka kanssa päätimme alkaa ihan huuhaa-akoiksi. Nuorta naista kiehtoo ajatus siitä, että hän asuisi Lapinlahdella pienessä punaisessa noidan talossa kaksin tyttärensä kanssa. Niin kuin Muumien noita ja Alisa. Minä sanoin, että alan tutkiskennella energioja ja avaan itseni selittämättömälle.

Toki vieläkin näissä paraplyissä ja henkistyneissä zeniläisissä ärsyttää kapitalismin analyysin puute. Erich Fromm kuitenkin oli sosialisti. Frommin tausta on ortodoksijuutalaisuudessa ja myöhemmin hän luonnehti itseään ateistinen mystisti. Miten olisi uskovainen mystisti?

Nyt Tokmannille ostamaan neljä wc-ankkaa neljään vessaamme ja Annalle meikinpoistolappuja.

"Ja onhan heillä paraplyy; Jos kastuvat niin kenen on syy?"

lle illalle siirtyi palaveri Iisalmen Kansantaloutta tasan kaikille seiskasta. En mene, kun en tiedä, missä olen ja mitä teen ensi syksynä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi