Pia Valkonen

Unipäiväkirja

ti 17.5.2016

Olen ollut Ärräpäät-sähköpostilistalla niin hiljaa, että luulevat minun varmaankin kuolleen:

"Heips,olen ollut täällä ihan hiljaa sen vuoksi, että viime viikon jumppasin itseni kuntoutuskeskus Herttuassa puolikuoliaaksi. Nyt luen Unentaidot-kirjaa ja meinaan hankkia sen itsellekin. Siinä on uniharjoituksia. Ensimmäisenä pitäisi kirjoittaa elämän unipäiväkirja.
 
Lauantait olen viime viikkoina pyhittänyt kirjallisuusseuroille. Meillä oli la 7.5. Nurmeksessa Matti Pulkkisen muistoseura ry:n vuosikokous ja siellä pienen pieni pulkkisseminaari, jossa muun muassa Pentti Stranius, Pulkkisen elämäkerran laatija, sanoi monia mielenkiintoisia asioita, jotka menivät minulta ohi korvien, sillä jostain syystä osasin kuunnella kokouksessa vain Marian ja Annan kahinaa. Tytöt olivat mukana ja vaikka eivät olleet häiriöksi sinänsä, minulla oli huomio tytöissä koko ajan.
Kirjailija Simo Hämäläisen alustuksesta kuulin sentään jonkin verran.
 
Se siitä sempasta. En raportoinut asiasta tänne. Mitä olisin raportoinut? En kuullut mitään, sillä mukana oli kaksi pissistä, joiden pelkäsin räjähtävän tylsyydestä. Elonkehän päätoimittaja Jussi Sivenius teki meistä jutun Ylä-Karjalaan kuvan kanssa. Sivenius oli mielenkiintoinen tapaus. Tuli mukaan Matti Pulkkisseuraan. On jollain pätkällä Ylä-Karjalassa.
 
Nyt lauantaina 14.5. olin Kangasniemellä kirjailijoiden nimikkoseurojen vuosikokouksessa Matti Pulkkisen seuran edustajana. Päivi Istala ehdotti minua hallituksen varajäseneksi harjoittelemaan varsinaista hallitusjäsenyyttä varten. Tai ei nyt oikeastaan välttämättä mua, vaan yleensä Matti Pulkkisseuraa. Päivi Istalahan oli Reijo Nikkilän vetäisemänä jonkin aikaa Ärräpäissä, ehkä me oltiin silloin vielä Strannarit, mutta ei kestänyt viestien tulvaa ja jäi kirjoittamaan loppuun elämäkertaansa, jonka olen kyllä lukenut.
 
Päivi Istala ei itse sähköpostilistalla olemista muistanut, mutta sanoin, että ei se mitään, et varmaan kestänyt, kun tuli niin monta viestiä päivässä.
 
Istala on sekä Mika Waltari –seuran että Saima Harmaja –seuran puheenjohtaja. Saima Harmajasta Istala, värikäs ja tilaa vievä, valloittava persoonallisuus, ehkä hieman pelottavakin varmaan, kertoi niin hauskasti, että ajattelin  jossain vaiheessa perehtyä Harmajaan, vaikka VIHAAN RUNOJA.
 
Pia"

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi