Pia Valkonen

Sosiaalifoorumi oli Helsingissä

ke 20.4.2016

Oikaisen eilistä itseäni. Ranskalainen kirjailija, josta en pidä ulkonäön perusteella, Gustave Flaubert vei Istanbuliin kupan tai toi sen sieltä - yhtä kaikki ihmis- ja varmaankin paljolti naisvihaaja koko heppu, kuten kirjailija Tommi Melenderkin on ollut, kunnes tuli synnintuntoon ja kirjoitti esseekirjan Onnellisuudesta, jota tietenkään en ole vielä lukenut.

Minä eilen muistin itseltäni tarkistamatta, että Flaubertilla oli tippuri. Mutta kuppahan se.

Siunattu Kiteen punikki. Lähetti videoklipin Suomen sosiaalifooruista Helsingistä. Nyt kun en aio rasittua missää vaaleissa ehdokkaana - se ei ole minua varten, en osaa taktikoida ja vaikka taktikoisin päälläni seisoen, äänet eivät tartu minuun - voisin alkaa laukata sosiaalifoorumeissa ja muissa jutuissa.

Puolueissa on jokin sellainen piirre, että ne jauhavat ihmisparan tuusan paskaksi.

Ihanata on kuunnella Heikki Patomäkeä:

https://www.youtube.com/watch?v=WMkzbXHL40M&feature=youtu.be

Maailmanpolitiikassa ei ole mitään yksiselitteistä imperiaalista keskusta. Mitä tässä tilanteessa pitäisi tehdä? Keinot ovat aika vähissä. Hallituksen vaihtaminen ei auta mitään, kuten Kreikan esimerkki osoittaa. Entäs Euroopan perussopimuksen muuttaminen? Kaikkien jäsenmaiden pitäisi olla mukana.

DiEM25-liike... Oli Plan B ja ajatus lähteä eurosta. Jos eurosta lähdetään tuosta noin vain, voi jopa tulla sota. Lähestymistavan tulee olla toisenlainen, sanoo Heikki Patomäki. Esimerkiksi demokraattiset kansalaisaloitteet. Politisoidaan emun nykyiset periaatteet. Mukana vaihtoehto, että emu puretaan ja emusta voi lähteä. Mutta kysymys ei ole kyllä tai ei. Nykyisen emun politisoiinen. Kreikan entinen valtionvarainministeri Varoufakis.... Mahdollisuus lähteä eurosta.

Lähdön emusta olisi oltava väliaikainen. Valuutaksi solid, joka on samaa kantaa kuin solidaarisuus. ....

Vähän sekavaa, kun koetan samalla letittää tukkaa, kuunnella ja tehdä muistiinpanoja Patoäen puheesta. Joka tapauksessa DiEM25:n tiekartta on kolmiosainen: 1) emun saaminen läpinäkyväksi 2) emun politisoiminen 3) EU:n uusi perussopimus.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi