Pia Valkonen

"Timantit on ikuisia"

ti 12.4.2014

Työmaalla pitkästä aikaa. Ensimmäinen tehtäväni oli pestä työmaan sosiaalitilan lavuaari sekä vessanpytty. Leonid, leikkaussalihoitaja, pitäisi tarkkana ihmisenä kloonata (haudasta) tänne ja monelle muullekin työmaalle. Kahvinkeittimen pannu, suodatin ja pannun kansi pitää viedä yöksi astianpesukoneeseen pestäväksi.

Lisäksi lakaisin yhden lattian. Keitin kahvit. Suojasin 18 listaa yhteen kertaan ja kuuntelin puolitoista Johanna Korhosen Valkoista valoa. Putkimiehen työtilassa soi Radio Suomi Pop. Kun lakaisin putkimiehen työtilan lattiaa, jäin kuuntelemaan. Radioääni kertoi taustastaan, kuinka oli joutunut Helsingin Tammisaloon lapsena aivan eri yhteiskuntaluokkaan kuin vanhempien sosio-ekonominen tausta olisi sallinut.

Terästin kuuloani ja tajusin nenäkkäistä radioäänen pojista, että Juha Vuorinenhan se. Luokka-analyysia sentään. Mutta aika persumaista, kuten lukemani Juha Vuorisen Maastamuuttajan päiväkirja oli. Yllättävää kuitenkin.

Muuten olen kyllä täällä pommisuojassa ovet kiinni. Radio Suomi Pop on aivan liian hektinen ja toimittajat hengästyttäviä enkä oikein jaksa mainstreampoppia. Niistä jää korvamatoja: "Timantit on ikuisia." Siinä on kaiken lisäksi kongruenssivirhe.

Johanna Korhosen Valkoisessa valossa oli Minna Canthista.

Sain tekstarin äsken: "Ylen Radio 1 tänään kello 10.05 Sari Valto: Elämää omavaraistaloudessa - toimiiko idealismi käytännössä? Lasse Nordlund Valtimolta vastaa." Huomasin ohjelman, kun selasin Ylen radio-ohjelmatietoja aamuseitsemältä, kun aloitin listojen suojauksen. Hyvä, kun tuli muistutus tekstarilla!

Vau, ohjelmassa on myös Ville Lähde. Ohjelmassa kuuluu jopa kapitalismikritiikkiä! Eikä ihminen todellakaan ole pohjimmiltaan ahne paska, vaan pyrkii aina sopeutumaan vallitseviin oloihin.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi