Pia Valkonen

Mahdollista, kun uskaltaa

pe 22.4.2016

Eilinen flunssanpoikanen paljastui iltasella perinteiseksi mahataudiksi. Vieläkin vatsaa purbeloittaa, mutta pystyssä on pysyttävä. Ei auta. Ruokaa ostin koko viikonlopuksi. Ei periaatteessa tarvitsisi nenäänsä ulkoilmaan pistää. Haaveilen haravoimisesta. En tosin uskallta katsoa säätiedotusta.

Iisalmeen on syntynyt uusi kirjailija: Anja Rusinen, paluumuuttaja Länsi-Suomesta. Hän ja hämäläinen "poikakaveri" 50-vuotiselta yhteiseltä taipaleelta lähtivät yli 60-vuotiaina Kiinaan, kieltä osaamatta ja vain muutamia englannin sanoja tapaillen. Siitä on tullut kirja Mahdollista, kun uskaltaa.

Luin kirjailijan omakuvauksen Mediapinnan nettisivuilta ja se kuulosti niin hauskalta, että Kiinan-matkakertomus on melkein pakko etsiä käsiin ja lukea. Samoin Miilun päätoimittajan Päivi Laitisen polkupyörämatkakertomus Amerikasta. Jollain Sonkajärvi-Sukevan -kirjallisuuspiirimatkalla huomasin Miilun toimituksen muuttaneen entiseltä paikalta ja katselin sisään ulko-ovesta, olisiko matkakirjailija paikalla myymässä kirjaansa, muttei ollut.

Jos kerta Rusisen pariskunta on lähtenyt yli kuusikymppisenä Kiinaan, on minun ja Matin lähdettävä vielä Siperiaan. Käytäisiin katsomassa tyttöjen mummon syntymä-Vurnary. No höh, varmaan näiden perheen tšuvassien pitäisi olla mukana myös. Voitaisiin nukkua autossa vaikka.

Rusisille oli sanottu saatteeksi seuraavaa: "Ettekö tajua, että olette jo ikäihmisiä? Ette taatusti selviä tuosta reissusta hengissä." Sekös oli pariskuntaa vain innostanut.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi