Kaikki pääsevät taivaaseen

ke 6.4.2016

Tänään Iisalmessa Pohjolankatu 8:ssa kirjailija Teppo Kulmala myy Radio Tuupovaara -kirjaa. Ties kuinka monetta kirjailijapäiväkirjaansa. Päiväkirja päiväkirjalta Kulmalan teksti käy tenhoavammaksi ja kirkkaammaksi. Viime Radio Tuupovaaran lähetyksen avulla löysin Utön.

Käyn välillä Utössä nettikameran avulla rauhoittumassa. Haaveilen sinne pääsystä kirjoittamaan synkimmän marraskuun aikaan.

Aamu oli vähän menossa persiilleen. Unohdin puhelimen heti alkuunsa vessaan. Kiitos Ullalle, että toi Pimun kotiin. Käyn tavallisesti aamutakki yllä ja Matin kuukengät jalassa roskiskeikalla ja koiran kusetuksessa ennen kuutta. Samalla kyselen tekstarilla runoilija-klovnin päivän suunnitelmat ja Tikkisen Hannelen unet. Tänä aamuna en jaksanut herätä kuin vasta kuudelta ja Pimu oli ollut jalat ristissä eteisessä, joten Matti päästi koiran ulos samalla kuin kissan sisään.

Sinne se narttu hävisi. Kun etsimme koiraa Kunnanrannasta, tapasimme Pimun pennun, Hiiritassun. Olipa kiva ja ystävällinen koira. Sanoin Hiiritassulle, että jos näkee äitiään, käske mennä kotiin. Hiiritassun isäntä oli menossa iskukoukuille Onkivedelle koirineen.

Eilen kaikki muut Matti Pulkkisen muistoseuran hallituksen kokoustajat tiesivät, että Teppo Kulmalan uusin kirja on tullut jo ulos. Minä en tiennyt, sillä en lue sen enempää Iikkaria kuin Savariakaan enää .Sen siitä boikotista saa! Mutta onneksi on viidakkorumpu. Tänään sähköpostissa oli Iisalmen kirjoittajapiirin tiedote asiasta. Kuulun kirjoittajapiiriin nyt virallisestikin. Minut kai on hyväksytty sen jäseneksi, kun kerta jäsenmaksunkin maksoin.

Nyt on ollut niin kivoja päiviä, ettei tämän kummempaa taivasta tarvitse. Eilen kirjallisuutta koko päivän. P. L. Traversin Maija Poppasesta en tiennytkään, että on niin monta aspektia. Maija Poppas-kirjoistaa on esimerkiksi kolme suomennosta ja ensimmäisen suomennoksen oli tehnyt Tyyni Tuulio.

Antti Kylliäisen Kaikki pääsevät taivaaseen tuli postissa Finlandia-kirjasta. Ainoa harmitus oli, että en ollut sitä aikaisemmin lukenut. Ei olisi tarvinnut tuskitella omien teologisten ajatusteni kanssa. Saa ajatelle, että kaikki uskonnot ovat yhtä hyviä ja jokainen uskonto koettaa haroa kasaan inhimillisen vajavaisesti jotain, josta ei oikeasti voi edes puhua.

Mutta puhun kuitenkin ja kirjoitan. Joskus vielä järjestän Lapinlahden Työväentalolla Jeesus-keskustelun! Semmoisen herätyksen sain!

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi