Pia Valkonen

Ilmajoen ihastus

la 30.4.2016

Vappuaatto Ilmajoella. Keli on kirkas ja Ilmajoki nätti kuin karkki kevätvalaistuksessa. Ilmajoen seurakunta täyttää kesäkuun alussa 500 vuotta eikä me Matin kanssa muisteta, minkä eteläpohjalaisen kirkon restauroinnin työnjohtourakkaa pari vuotta sitten tarjottiin. Ei saatu työtä eikä ihan varmoja olla, oliko se sittenkin jokin keskipohjalainen kirkko. Lähellä Soinia kuitenkin.

Soini lienee eteläisellä Keski-Pohjanmaalla. Ei ku.... Nuoret kohta hermostuvat.

Eilen kun ajettiin tänne kuuntelin Radiodeita ja sieltä teologian tohtori Timo Totron haastattelua psykoanalyysin ja sielunhoidon rajankäynnistä. Otsikko oli "Onko Jumala hyvä?". Lähetys kuului huonosti ja välillä ei ollenkaan. Kääntelin korviani melkein rullalle kuullakseni ohjelmaa. Välillä makasin pakun ratin päälle etukenossa.

Äh, Maria alkaa tosissaan kyllästyä odottelemaan äitiä koneelta. Olemme Ilmajoen kirjaston seisontakoneella. Pitää mennä. Timo Totrosta sen verran vielä, että Totro ei vastannut kysymykseen, onko Jumala hyvä vai huono. Hän sanoi, että se riippuu kunkin kokemuksesta. Jumalan voi kokea hyväksi tai huonoksi.

Vähän niin kuin läsnäolevan äidin hyväksi ja äitihän pyrkii poistamaan vauvan pahan olon. Poissaollessaan äiti on paha. Hän ikään kuin hylkää. Äh, ei ehdi miettiä. Pitää oikeasti mennä.

Tykkään Ilmajoesta. Täällä jotenkin tulee syviä ajatuksia. Tykkään Ilmajoen ABC:n maalaisen oloisista asiakkaista. Varmaan kaikki kepulaisia. Ai niin! Piti katsoa Suomenmaan sivuilta Olavi Lyytikäisen Kekkosvideo. Sen vielä katson ja sitten kohti Jalasjärveä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi