Pia Valkonen

"Tiny house"

pe 7.4.2016

Eilinen Puumala-lehti veti pisteet. Minulle ihan uusi nimi, Minna-Liisa Riestola, kirjoitti rakkaan paikallislehteni rakennusnumeroon "Tiny house" -asumisesta. Ärtsyn Niinisaaren sepän tytär Tiina Malinen rakentaa itselleen vanhassa Melka-ompelimon tallissa pientä kotia pyörien päälle ja Okkolan matkailutilalla on 12 neliön sekä 14 nurkan puumaja, joka näytti kuvassa aivan syötävän söpöltä.

Tammikuun kaukolämpölasku on jo meillä onneksi maksettuna, mutta nyt jo vatsakalvoihin syöpyy reikä ensi talven lämmityslaskuista. Yläkerta on pakko panna ainakin osittain kylmilleen. Ehkä alamme nukkua tässä hallissa. Konttorin siirrämme tupaan niin kuin se alunperin olikin.

Osuin näkemään Ylen Teemalta amerikkalaisen dokumentin pienestä asumisesta. Pitää katsoa linkki bigdreamtinyhome.com.

No niin, nyt eksyin Minna-Liisa Riestolan kirjoituksiin Itä-Savossa. Hauska nainen ja samanlaiset kokemukset kompostista kuin meikäläisellä. Riestola näyttää olevan Lapista: http://www.ita-savo.fi/mielipide/kolumnit/kolumni-komposti-ja-arkkupakastin-288182

Eilen kirjoitin, että ihme juttu; Matti ja Liisa -lehdessä on toimittaja, joka tekee työnsä perusteellisesti. Tarkoitin tällä sitä, että nyt on toimittaja, joka saa tai tekee omavaltaisesti työnsä perusteellisesti. Ainakin vähän aikaa sitten kokemukseni Matin ja Liisan -toimittajista oli se, että heidät on ajettu kuka Kaavilta kuka mistäkin toiselle puolelle Pohjois-Savoa paikkakunnalle, johon eivät sitoudu ja josta he eivät välitä tuon taivaallista. Toimittajat tuntuivat vain laukkaavan tilaisuudesta toiseen ja päällimmäinen viesti oli, että ovat suuresta armosta tässä ja kauhea kiire on.

Voihan se olla, että Minna-Liisa Riestolakin on enemmän sitoutunut Savonlinnaan ja on Puumalassa vain käymätieltään, mutta ainakin jutut olivat teräviä. Riestolan gradun löysin netistä. Meinasin tämän lukea, wow:

"Aloin tehdä pro gradu -tutkielmaa Emmanuel Levinasin (1906-1995) ja Edmund Husserlin (1859-1938) eroista siksi, että molemmat filosofit ovat moniselitteisiä ja kiistanalaisia. Saksalaisesta filosofista, fenomenologian isästä Edmund Husserlista on moneksi. Husserl kirjoitti aikanaan 40 000 sivua filosofiaa, eikä niitä kaikkia ole edes ehditty toimittaa kirjoiksi, saati sitten suomentaa. Husserl on monikasvoinen, monitieteinen ja monipuolinen. Emmanuel Levinasin kasvokkain-teoria sen sijaan on monen mielestä enemmän runoutta kuin etiikkaa."

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi