Pia Valkonen

Seppo Vuokon veret seisauttava kolumni

Konttoritöitä

ti 15.3.2016

Tänä aamuna pidin kiireettömän ja nautinnollisen aamun, kuten Li Andersson (vas.seur.pj.kait), tirskis, viittaan tässä nyt lapinlahtelaislähtöisen, ossinveli, Jussi Martikaisen Maaseudun Tulevaisuuden kolumniin:

"Li Andersson, 25 , opiskelee kansainvälistä ihmisoikeutta, rakastaa matkustamista Venäjällä, nauttii kiireettömistä aamuista, hyvistä elokuvista, yöllisistä kävelyistä, uusista ihmisistä ja kahvista. Tämä kaikki on varmasti ihanaa." http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/solidaarisuushilloa-etel%C3%A4n-taidev%C3%A4elle-1.45495

Kävin myös Rokualla hiihtämässä ja koetin kuunnella outoa Radio Rockia, jossa ihan terävän tuntuiset toimittajat haastattelivat Juha Kauppista ja Sampsa Oinaalaa Talvivaara-kirjasta. Oinaala ja Kauppinen olivat kiireettömässä aamussani MTV3:n Enbuske-haastateltavana.

Enpä olisi uskonut, että joskus pysäytän auton radiokanavaetsimen Radio Rockiin tai johonkin, joka viittaakaan Neloskanavaan. Luulin, että sieltä tulee vain shittiä, kuten maikkariltakin. Hyvä, että pysäytin. Tosin samat asiat Kauppinen ja Oinaala sanoivat Radio Rockin haastattelussa kuin eilen Yle Puheessa.

Ja tietenkin tulee sellainen olo, että nytpä ei sitten itse kirjaa tarvitse lukeakaan, kun kirjoittajat ovat kertoneet keskeisen sisällön joka kanavalla moneen kertaan.

Huomenna koetan työmaalle. Herrastelen tässä niitä näitä. Vielä kun jaksaisi helmikuun työntekijäilmoitukset, mutta pakko on kommentoida eilisen Maaseudun Tulevaisuuden kolumnisti Seppo Vuokon yliö. Se oli niin tervetullutta vastapainoa uudenkin päätoimittajan Jukka Kemppaisen elinkeinoelämädiibadaabaan.

Seppo Vuokon vieraskolumnin otsikko oli Koirankasvatusoppia ministereille. Yliö alkoi viattomasti Kannuskoskelta vuonna 1987. Sitten tuli yleistä puhetta koirankoulutuksesta ja vähän vinoilua aviomiehenkoulutuksesta.

Tyrskähdin säikähdyksestä, kun luin lauseen: "Periaatteessa poliitikot tietävät palkitsemisjärjestelmän toimivuuden. Palkkiot eivät saa kuitenkaan jäädä lupauksiksi, vaan jotakin pitää saadakin. Sipilän hallituksen vaikeudet johtuvat paljolti siitä, että he ensimmäiseksi painoivat palkansaajien kuonot paskaan."

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/vieraskolumnit/koirankasvatusoppia-ministereille-1.140730

Tällä tavalla pitää kirjoittaa. Ensin niitänäitäkissanpäitä ja sitten lukijalta housut kinttuun, jes.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi