Pia Valkonen

Lukekaa kuitenkin Kaaheeta Kaakista

pe 12.2.2016 iltapäivällä, Mariaa kotiin ja Raamatun tutkiskelua odottaessa

Kannattaa kuitenkin kaikesta huolimatta lukea Susanna Kaukisen Väärinajattelun lempeää syleilyä. Tätä olen uumoillut ja koettanut sanoa:

"Kysymys on vaan lopulta, että kenen tahdon? Aivan. EU on USA:n takapiha ja USA on mm. puhutellut suurlähetystössään Perussuomalaisia siitä, että he eivät saa vastustaa EU-aluetta, sen rahaa, maahanmuuttoa tai mitään muutakaan. Sama tarina varmasti Obaman rukousaamiaisella."

http://anarkisti.vuodatus.net/lue/2016/02/hs-korkman-euro-tai-putte-tappaa

Siitä, että Soini kävi hakemassa neuvoja jenkeissä ja tuli takaisin vilpittömänä Nato-uskovaisena, Kaukinen kirjoitti www.uusisuomi.fi:ssä. Kun merkinnästä tuli "meidän piireissä" puhe, en enää sitä löytänyt, vaikka luulin kyllä lukeneeni kaikki, kuulitteko kaikki, Kaukisen kirjoitukset.

Kaukinen on kahelisoitunut sen jälkeen, kun poltti päreensä anarkistien A-ryhmän Suvi Auvisen ja Antti Ronkaisen kanssa, mutta kyllä se pirulainen asioita seuraa edelleen. Kahelisoitumiseen kuuluu pöljä ideologia: etninen separaatio vai mitä himputtia se Kaahee Kaakinen propagoikaan. Ettei Kaakinen ole niin kuin rasisti - hän vain kannattaa sitä, että kulttuurit elävät erillään, sekoittumatta.

Kauhea ajatus muuten. Että joutuisimme elämään täällä pelkästään keskenämme. Ollaanhan me jo nyt geneettisesti täysin degeneroituneita, rappioituneita.

Venäjä

Susanna Kaukinen on kyllä ihan kauhea, mutta lajissaan tinkimätön ja suora. Hänen merkintänsä ruotii sitä, että suomalaisista saa kilttejä lampaita, kun vetää Venäjä-kortin esiin. Nythän on meneillään aivan häikäilemätön Nato-propaganda, jossa Venäjä-hysteerikot kilisevät joka päivä. Tässä kohtaa Kaukinen on enemmän kuin oikeassa.

Nauroin muuten katketakseni eilen illalla. Ylen Jessica Aro on saanut Bonnierin journalistipalkinnon.

Jari Sarasvuo sanoi ohjelmassaan Suomen luova luokka ei enää ole luova, vaan hallitseva kuunnelleensa strategi Matti Karvista (Biofellows Oy?). Karvinen oli jossain paremman väen juhlassa viileästi tuumannut Sarasvuolle, että Venäjän laivastosta oli Sevastopolissa Krimillä kolmasosa; mitäpä olisitte veikanneet maan päämiehen tekevän, kun Ukraina oli hyppäämässä vastaleiriin, Natoon. Olisiko Venäjän pitänyt sanoa, että olkaa hyvät, saatte kaikki kalut, laivat ja muut sen semmoiset kaupan päälle?

Saattoipa olla, että Krimin ottaminen takaisin sotilastukikohtineen oli aika luonnollinen reaktio.

Kummallista kyllä. Tämä tuli Sarasvuon suusta. Karvinen oli käsittääkseni myös pitänyt jälkikäteen Sarasvuolle esitelmän Arnold Joseph Toynbeen ajatuksista. Toynbee on kirjoittanut 12-osaisen A study of History, jossa hän tarkastelee sivilisaatioiden syntyä, kukoistusta, luhistumisesta ja hajoamista.

Sarasvuo oli tehnyt ohjelmaotsikkonsa Toynbeeta mukaellen. Olen samaa mieltä. Länsimaiden Luova Luokka, maailman yksi prosentti, ei enää luo mitään, se vain hallitsee - rahoja ja resursseja - niin, että loput yhdeksänkymmentä yhdeksän prosenttia saa elää jatkuvassa epävarmuudessa.

Tästä oli juuri kyse, kun tapasin remppakerrostalomme rappukäytävässä erään nuoren isän, jolla on reipas palveluyritys. Häneltä kysyin kevyttä sävyä tapaellen, onko lisää lapsia tullut. Nuori mies ei jäänyt kepeän small talkin (jota myös pyhästi vihaan, diibadaaba, on ilmoja pidellyt, hyi vittu) tasalle ja täräytti minulle, että ei tässä ehkä enempää lapsia halua tehdä, kun luvassa on vain köyhyyttä (tämän saman kerroin tänä aamuna blogissani, lukekaa, pliide, myös merkintäni tämän merkinnän alla, vaikka ne ovatkin samalta päivältä.)

Siinä vaiheessa, kun luova luokka on kangistunut, tulee kaikenlaista vallan epätervettä legitimaatiota. Kansaltahan Suomessakaan ei yksikään puolue - ei edes kaikkinäkevä, kaikkitietävä ja kaikkivoipa kokoomus - saa vaaleissa enää legitimaatiota vallassa pysymiselleen. Kokoomuslaiset ovat kuitenkin uskollisia. Vaikka johtajana olisi millainen irvokas hahmo Leharin oopperasta sukkahousut kiveksiä puristellen, tyhmä pieni maalainen ja köyhäkin kokoomuslainen vain kiltisti äänestää kokoomusta - varmaan siksi, että rajan takana on Venäjä, no niin.

Proletariaatti tulee silloin vihaiseksi, katkeraksi ja masentuneeksi. Kaikki ryhtyvät pelkäämään sosiaalisen statuksensa laskemista. Joku ei kestä pelkoa, vaan alkaa juoda viinaa. Toiset menevät työterveyslääkärin luokse ja saavat kivan pikku pillerin.

Minä muuten juuri kuulun vihaiseen ja katkeraan proletariaattiin, koska näen sosiaalisen statuksen laskun vähän turhan terävästi. Omani. Tai oikeastaan olen turhautunut sen vuoksi, että koko aikuisikäni olen kuulunut kastiin, jonka työpanosta ei erityisemmin ole kaivattu. Minut jätettiin ulkopuolelle. Minut ja kaltaiseni jätettiin 1990-luvun alussa syrjään. Syyttäkää itseänne nyt. Minulla ei ole enää mitään menetettävää ja sen vuoksi vihaan keskiluokkaisia nousukkaita kuin ruttoa.

Viihdyn työväenluokassa ja minusta meidän pitäisi nostaa työväenluokan, keski- ja luovan luokan pers´vaon nuolijoiden, tietoisuutta itsestämme. Uusi työväenluokka on nimenomaan palvelutyöväenluokkaa ja siihenhän tässä nyt tähtäävät Juhana Vartiaiset ja muut kokoomussössönmössöt.

Osmo Soininvaarakin, mutta olkoon. Me olemme täällä jo. Pienituloiset palvelijanne.

Ei nimittäin hetkeäkään yliopistosta valmistumisen jälkeen tullut sellainen olo, että olisin tervetullut rakentamaan tätä suomalaista yhteiskuntaa. Ei sen puoleen tällaista uusliberaalipaskalirputusvaltiota, joka ajaa vain pienen porvariluokan etuja, haluaisi kukaan ajatteleva ihminen rakentaakaan. Theh.

Tunnistan itsessäni hyökyvän vihan, mutta en minä herrajumala niin tyhmä ole, että kanavoisin vihani helpompaan - maahanmuuttajaan. Toynbeen mukaan vanha proletariaatti pelkää ja tilalle alkaa tulla uutta proletariaattia. USA:han punkee Meksikon rajan toiselta puolelta paperitonta siirtolaista valtoimenaan ja sama koskee Eurooppaa.

Fasisti on se, joka kääntää vanhan proletariaatin vihan uutta proletariaattia kohtaan. Timo Soini tavallaan tasapainottelee sen kanssa, ollako tyylipuhdas fasisti vaiko perinneässämpeeläinen.

Kiteen punikki Auvo Rouvinen on verbalisoinut kaiken tämän minua paljon veikeämmin. Lukekaa Rouvista, tässä on kaikki kaunokirjallisesti, viihdyttävästi ja terävästi:

http://auvorouvinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210431-etelameren-saari

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi