Rantala-Korhosen ruokalista

Olen aina ollut koirankuonolainen

ma 29.2.2016

Olen arvostellut Piia Rantala-Korhosen ruokajournalismia Kansan Uutisissa. En ole löytänyt tästä henkilökohtaisesta projektista mitään poliittista. Pah, Matti sanoi, että pitää läimätä tietokone kiinni. Minä luulin, että meillä on täys´pitkä lounastauko, muttei olekaan.

Mutta äkkiä tähän hurautan, että Kusarissa oli Rantala-Korhosen ruokalista, jonka mukaan voi tehdä ruokaa neljällä eurolla päivä. Nyt se mies jättää mut kyydistö.

Jatkoa työpäivän jälkeen. Jalkasärkyisenä. Raahasin pitkin porraskäytävää saavia, jossa lojottivat timanttiporan jäähdytysletku sekä laatikko, jossa oli timanttiporan sata kiloa painavat terät. Sääri kipeytyi niin, että tekisi mieleni huutaa. Huomenna onneksi saan huilia isä Markku Suokonaution kirjallisuuspiirissä Sukevalla ja Rutakolla sekä iltasella Ylä-Savon vammaisneuvoston yhteisessä kokouksessa.

Piti kirjoittamani lounastauolla, että pitää tutkailemani Rantala-Korhosen ruokalistaa. Löysimme äsken K-Marketista savonlinnalaista puolukkasurvosta. Siinä ei ole sokeria. Omakeräämämme puolukat loppuivat jo ennen joulua.

Pekka Saurin Parempaa kuin seksi piti vielä kirjoittamani, että vihreiden pyhän perheen, Pekat Sauri ja Haavisto sekä Heidi Hautala, ulkojäsen Tero on saanut piirteitä varmaankin, kuten Antti Majander Hesarin kriitikko huomasi, sekä Timo Harakalta, Teppo Turkilta ja Jari Sarasvuolta. Tero sai Yleisradiosta potkut, kuten Ruben Stiller, ja oli ollut mukana Neuvostoliiton rauhanmuistomerkin tervauksessa, kuten Mikael Jungner.

Haroin netistä, missä Teppo Turkki nyt on. On jossain Aasiassa korkeassa kansainvälisessä tehtävässä virassa. Teppo Turkki on wikipedian mukaan ollut mukana Suomi-lehden teossa. En muista, vaikka pitkään jopa säilytin Suomi-lehden vuosikertoja Puumalassa isän ja äidin aitassa. Marian ensimmäisenä kesänä (1999) kävimme isän kanssa tavarani lävitse. Jouduin heittämään niin vanhat koulukirjani kuin Suomi-lehdet roskiin.

Ne olivat ihan hiiren paskassa. Harmittaa.

Saurin kirjan sotajaksot luen joskus myöhemmin, mutta ilmeisesti Elisan alkuhistoriaa tarkoittaneet jaksot jaksoin kahlata. Teppo Turkki oli vuodesta 1998 lähtien Turkki toiminut tietoliikenne-, media-alan ja tietoyhteiskuntakehityksen strategisena asiantuntijana, kuten Elisan ylimmän johdon neuvonantajana.

En millään saa päähäni, miten onnistuin löytämään vihreät koirankuonolaiset ja Elonkehän. Olen kuitenkin ihan selvästi tilannut Elonkehää sen alusta lähtien. Mielenkiintoista. Tiemme erosivat Elonkehän kanssa siinä vaiheessa, kun päätoimittajana oli joku vähän hassahtaneen oloinen mummeli, joka kirjoitti hieman sössöttävän lässyttäviä juttuja omasta kasvimaastaan.

Pari vuotta sitten tilasin taas Elonkehän - kiitokset, no arvaatte varmaan kenelle - uudelleen ja olen taas ihan myyty.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi