Pia Valkonen

Kaarina Davis eilen telkkarissa

Voin nyt sanoo, et määki oon meillä töissä

ke 20.1.2016

Kerrostalotyömaalta terveisiä. Joka päivä löytyy uusi lihas, kipeä lihas. Eilen osuin katsomaan Kahdeksaa myyttiä suomalaisesta työstä. Ruudussa vilahti täydeltä uusliberaaliääliöltä vaikuttava Suomen Amerikan suurlähettiläs. Hän oli aivan täpinöissään siitä, kuinka amerikkalainen kaupan yrittäjä voi määrätä myyjätyöläiset töihin, minä päivänä tahansa.

Suomessa joutuu maksamaan lisät lauantaista ja sunnuntaista. Lisäksi meillä on aivan liian pitkät lomat ja paljon vapaapäiviä.

Oksetti niin. Onneksi ohjelmassa oli toinenkin jenkki. Amerikkalais-suomalainen Kaarina Davis, jonka kirjoihin, Toisinajattelijan päiväkirja ja Irti oravanpyörästä, koukkuunnuin aivan täysin viime viikolla. Aina lukemisen välissä hehkutin Matille, että näin täällä ja Kaarina Davisin blogissa.

Kuinka sattuikaan, Kaarina Davis oli eilen telkkarissa. Kuin tilauksesta.

Matti komentaa töihin. Raksalla on mukavaa, sillä koko ajan tapahtuu jotain jännittävää. Timanttipora kurahtaa betoniteräkseen tai muuten käräyttää sulakkeet. Poran vesi levähtää lähelle parkettia ja ojennan teollisuusimurin kärsän kuin taikasauvan - pelastan tilanteen! Jes, saan olla sankari. Matista puhumattakaan. Matti varmaan rakastaa ensinnäkin mun pomottamista ja sitten vääntää poran erilaisia osia erilaisin vääntimin ja avaisimin.

Mielenkiintoista!

Kyllä tämä työstä käy

Asettauduin katsomaan 8:aa myyttiä työstä. Ei tämä paska ole. Katsoin tarkkaan etenkin jakson, jossa olivat Leena Mörttinen ja Heikki Hiilamo.

Lupasin Ärräpäissä, että edes yritän lukea Karamazovin veljekset maaliskuun loppuun asti. Luen sitä ennen nukahtamista vaivoin jyystäen parikymmentä sivua ja seuraavan raksapäivän mietin, miten pirussa se tuntuu niin työläältä. Minulta menevät Fjodorit ja Pjotrit ja muut aivan tillin tallin sekaisin ja Dostojevski on erinomaisillaan silloin, kun kertoo, kuinka vastenmielinen joku romaanihenkilö on.

Esimerkkinä Miusov, vallankumouksellinen, joka tunsi Bakuninin ja Proudhonin henkilökohtaisesti. Kauhea tärkeilevä paska. Eikä naisen naista koko järkäleessä. Poissaolevia äitejä lukuun ottamatta. Karamazovin veljessarja on vain pötkäytetty maailmaan ja siinäpä ovat; ei äitejä ja isä irstas sekä kelvoton. Vinku vonku.

En minä haluaisi tällaisella talveani pilata.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi