Pia Valkonen

Länsimaisen yhteiskunnan juurilla

pe 8.1.2016

Kylläpä oli produktiivinen päivä. Heräsin kello 5.45, kun Matin kello soi, mutta tulin alakertaan vasta, kun aamupuuro oli keitetty. Kaikki tuli tehtyä, mitä olin listaan raapustanut. Kohta tulevat Jehovan todistajasisaret. Pitää vielä tsekata Raamatun lause, jonka koordinaatit sain Päivi-siskolta Lapista.

Printtasin Jukka Korpelan Länsimaisen yhteiskunnan juurilla -kansilehden ja sisällysluettelon. Pitänee tilata kirja itselle netistä. Korpela kertoi kirjan ilmestymisen yhteydessä olleissa radiohaastatteluissaan mielenkiintoisia seikkoja avioliitosta. Olen sitä mieltä, että avioliitto on tapa järjestää yhteiskunta ja hoiva. Ei sen enempää tai vähempää.

Voi hoivan järjestämiseen miettiä muitakin kuvioita, mutta toistaiseksi näin. Mielestäni avioliittoon voi vallan hyvin siunata mies- tai naisparin. Voivathan mies- tai naisparit hoivata lapsia tai toisiaan puolisoina sitten viimelopuksi.

Samaa mieltä oli myös muudan toinen suomalaisturisti, opettaja Länsi-Suomesta, jonka ohimennen tapasin viime kevään Turkin-matkan maaseuturetkellä. Siinä trampatessamme rappusia alas tavallisesta turkkilaisesta maaseutukodista näin tuumimme.

Nyt Raamatun kohta Mark. 10:29-30. Ja sitten alakertaan.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi