Pia Valkonen

Susanna Kaukinen aamutelkkarissa

Kaahee Kaakinen

ma 25.1.2016

Isä olisi täyttänyt tänään 96 vuotta, jos olisi elänyt. Olen ollut surullinen siitä, että lapsillani ei ole ollut isovanhempia enää elossa, kun he syntyivät. Tai isä vielä oli, mutta kummallakaan tytöistä ei ole jäänyt ukistaan muistikuvia. Niinpä tytöt eivät ole tähän mennessä olleet kovin kiinnostuneita ihmisistä, joita eivät koskaan ehtineet oppia tuntemaan.

Ihmeekseni Anna kysyi vähän aikaa sitten, millainen ääni äidilläni oli. Olin äimän käkenä ja vastasin, että taisi olla samanlainen vähän nasaali sumusireeni kuin minulla ja Paula-tätillä. Ja samanlainen jatkuva mäkätys ja päkätys oli äidillä meneillään kuin minullakin nyt. Näen peilissä äitini kasvot.

Odinin korppi ei kun mikä soturi se nyt onkaan Susanna Kaukinen, se Kaahee Kaakinen, oli tänä aamuna Ylen aamutelkkarissa. Ristiriitaiset fiilikset jäivät. Kaukisen kanssa taitaa olla yhtä vaikea keskustella kuin Suvi Auvisen. Auviselta paloivat Perjantaissa käämit Laura Huhtasaarelle, joka osasi verhota todellisen agendansa blondimaiseen viattomuuteen - ja Kaukinen jotenkin toistelee omiaan.

Studiossa oli jokin pitkätukkainen setäihminen Kaukisen kanssa, mutta Kaahee Kaakinen ei malttanut antaa tämän puhua sanottavansa loppuun. No, nämä nyt ovat vain huomautuksia studiokeskustelijoiden retorisista keinoista. Nyt huvittaa, kun koetin keskustella facebookissa Nyt saa riittää -listalla Kaukisen kanssa.

Menin onneton siteeraamaan Hannu Taanilaa, että mehän kaikki olemme oikeasti sosiaalidemokraatteja. Susanna Kaukinen napsautti, että hän ei ainakaan ole sosiaalidemokraatti. Vähän vaikea siitä oli jatkaa. Ei ole, kun ei ole, kun ei ole, ei ole ja piste.

Suvi Auviselle pisteet siitä, että hän kertoi anarkistisen ideologiansa jotenkin ymmärrettävästi Perjantaissa. Kukaanhan ei nyt enää muista, että Auvinen sanoi jotain, kun kaikki muistavat, että tämä menetti malttinsa. Auvinen oli kasvanut demarikodissa ja hän sanoo, että mikä se valtio oikeastaan on - sehän olemme me, ihmiset. Ja tällaisenaan valtio ajaa vain porvariluokan etuja. Totta niin totta.

Valtiosta ajamassa porvariluokan etuja on peräisin Marxilta ja Gothan ohjelman arvostelusta. En tiedä, ovatko kirjaimet tuossa oikeassa järjestyksessä, sillä pitää lähteä työmaalle.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi