Pia Valkonen

Elokuvan kätketty ideologia

Oodi ilolle!

la 12.12.2015

Nyt on Pielaveden Kyyhkyskylän Niskasten hääpäivä, onnea ja voimia melkein mahdottomaan urakkaan! Iso lapsikatras ja luontokylä. Kun penskat ovat murrosiässä, vanhemmista tulee päätoimisia kuljettajia. En voi muuta kuin ottaa hatun päästäni silkasta kunnioituksesta.

Ja sitten kun kulkutauti iskee perheeseen, jossa on kuusi lasta. Perheen kotipäivystäjä pääsee ulos talosta ehkä seuraavassa kuussa.

Nyt katson uudistuneelta Areenalta, joka on uudistettu ilmeisesti ihan vain sen vuoksi, että Areenan ystävät menevät hämmennyksiin ja kaikkoavat linjoilta, entinen oli hyvä ja sieltä löytyi, mitä halusi, Slavoj Žižekin Elokuvan kätketyn ideologian. Reilun tunnin päästä Ylen Teemalla olisi Žižek puhumassa!

Matti lähti viemään Pimua ulos. Miisu tuli sisään. Osku hyrisee selän takana. Anna ja Maria nukkuvat. Li Andersson oli eilen Pressiklubilla. Persunuorten Simo Elo teki oikein mielenkiintoisen ideologisen kuperkeikan. Natsit ovatkin itse asiassa äärivasemmistoa. Jotenkin sekin plöräys tulisi perata. Mitä tarkoittaa kansallissosialismissa se sosialismi? Natseista joskus kekkasin, että sehän on nationalismin perversiota.

Nationalismi ei ehkä kaikissa esiintymismuodoissaan ole belsebuupista. Vai onko?

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi