Sipilän hallitus lupasi uudistaa kuntoutusjärjestelmän

Sallikaa mun vittunauraa

ti 17.11.2015

Nykyisessä hallituskohjelmassa on sivulla 21 tällainen lause: Toimeenpannaan kuntoutusjärjestelmän kokonaisuudistus. Käyn aina silloin tällöin ihan läppänä lukemassa lauseen. Saan päivän kolkoimmat naurut siitä.

Lähetin tällaisen sähköpostiviestin Kerimäelle Herttuan kuntoutuslaitokseen:

Hei,
 
Olen tulossa ensi maanantaina Herttuaan Aikuisten työuupuneiden kuntoutukseen. Tulen kuntoutukseen sitten, kun olen ajanut autolla Kysin SRI-aivokuvauksesta Kerimäelle. Näin talvikelillä ajoaikaa on vaikea sanoa. SRI-aivokuvausvastaanottoaikani on ma 23.11. klo 8. Valitettavasti aikaa ei voi enää siirtää, sillä Kys omavaltaisesti siirsi ajan kuntoutusviikkoni alkuun viime viikolta.
 
En vastaa kuntoutukseen liittyvään kyselyyn. Mielestäni kyselyt eivät tässä nyt auta, sillä pääsin aivan väärään kuntoutukseen. En ole työuupunut enkä masentunut. Jos minulla jokin mielisairaus on, se on maanis-aggressiiivisuus ja liittyy paljolti vaihdevuosiini.
 
Voin kertoa asiat tässä:
 
1) Olen alkuperäiseltä koulutukseltani Tampereen yliopiston toimittajatutkinnon käynyt. Sivuaineenani olivat kansainvälinen politiikka ja slaavilainen filologia. Olen opiskellut vuoden Moskovassa venäjän kieltä. Venäjän kieli oli seitsemän vuoden ajan toinen kotikieleni, sillä minulla on kaksi lasta nyt jo edesmenneen venäläisen maahanmuuttajamiehen kanssa. Myöhemmin opiskelin jonkin verran avoimessa yliopistossa yleistä läntistä teologiaa.
 
2) Tämänhetkinen työni rakennusliikeyrittäjänä ei vastaa koulutustani vähääkään. En kuitenkaan turhautuisi, jos yrityksellämme olisi ylipäätänsä työmaita. Olen kyllä koettanut uudelleenkouluttaa itseäni, mutta esimerkiksi MIF:n ulkomaankauppakurssilla meille sanottiin, että teidän on turha haaveilla esimerkiksi kansainvälisesteä agenttiverkostosta tai ylipäätänsä edustajasta ulkomailla, jos yrityksenne ulkomaan liikevaihto ei ole miljoonaa euroa. Silloin tajusin, että meistä pienyrittäjistä ja vaikkapa meidän kansainvälistymisistämme tai yhtään mistään ei kukaan välitä vittuakaan.
Olen suorittanut yrittämisen erityisammattitutkinnon ja käynyt lukuisia yritysjohtamisen kurssia.
 
3) Hain naisyrittäjien ASLAK-kuntoutukseen. Kela ei enää ostanut ASLAK-kuntoutuksia. Sen jälkeen hain MBO & Diabetes -kuntoutukseen. Minulla on MBO, mutta ei aikuisiän diabetesta todettuna. En päässyt MBO & diabetes -kuntoutukseen, sillä minulla on vasta heikentynyt sokerinsieto enkä ole tarpeeksi lihava. Painoindeksistä puuttuu hieman, mutta vain HIEMAN.
 
Minulla on ollut kaksi TIA-häiriötä, aivoaneurysma, jota seurataan Kysillä vuosittaisin SRI-kuvauksin. Minulla on myös verenpainetauti. Alapaine ei tahdo pysyä kurissa. Alapaineen olisi syytä pysyä kurissa, sillä muuten aivoaneurysmani poksahtaa.
 
4) En ole työuupunut, sillä firmallamme ei ole töitä. Olen pikemminkin työtön ja turhautunut.
 
5) Oma henkilökohtainen tavoitteeni on kuntoutusvuoden aikana laihtua tarvittava määrä, jotta ehkäisisin aikuisiän diabetesta ja voisin jättää toisen verenpainelääkkeeni pois. Se on betasalpaaja ja jo toinen kokeiltu. Betasalpaaja ei näytä sopivan minulle, sillä olen alkanut hengästyä ja liikunnasta tulee minulle vain huono olo.
 
6) Tarvitsen ravitsemusterapiaa sekä innostusta sellaiseen liikuntaan, joka ei ainoastaan lisäisi jo muutenkin massiivista ruokahaluani.
 
7) En suostu minkäänlaiseen psyykenlääkitykseen eikä dosettiini enää lääkkeitä mahtuisikaan entisten kolesteroli-, aivoverenkierto- ja verenpainelääkkeiden lisäksi.
 
terveisin
Pia Valkonen
toimitusjohtaja
Rakennus- ja restaurointiliike Lapiomies/Lehtipiika

PS. Harri Nykäsen, Hesarin entisen rikostoimittajan, kirjasta Likainen Harri juuri luin, että verotarkastuksen pahimpia häpeäpilkkuja oli Kerimäellä sijaitsevan Hotelli Herttuan tapaus: "Sinne tehtiin verotarkastus 1990-luvun puolivälissä. Tileistä löytyi mittavia rahansiirtoja veroparatiisiyhtiöön. Tilintarkastaja halusi jatkaa rahansiirtojen selvittämistä, mutta saikin määräyksen lopettaa asian selvittely siihen. Käsky tuli verotarkastusyksikön johtajalta. Hotelli Herttua ajautui velkasaneeraukseen 1990-luvun lopulla, jolloin yhtiöön tehtiin eritystilintarkastus." (Harri Nykänen Likainen Harri, 20 vuotta Erkon renkinä s.230-232)

Erityistilintarkastuksessa kävi ilmi mielenkiintoisia seikkoja. Hotelli Herttuassa oli kestitty verojohtajia, ylilääkäreitä ja jopa Verohallituksen elinkeinoverotoimiston päällikköä. Veropetoksesta saivat loppujen lopuksi tuomion hotellin omistajat ja hänen poikansa sekä yhtiön kaksi tilintarkastajaa, mutta yhtään virkamiestä ei tapauksessa syytetty lahjoman ottamisesta. Maan tapa.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi