Mukava virkamies

to 19.11.2015

Perun puheitani. Mukavia kuntalaisen tasolta asioita katsovia virkamiehiä on! Se tuli todennettua tänään, kun soitin vammaisneuvoston kokouksesta. Olipa kiva jutella. Vieläkin on hyvä mieli.

Kello on iltauutiset. Luin loppuun Osmo Soininvaaran Jäähyväiset eduskunnalle. Kiintoisaa oli. Pettymys kuitenkin oli, että Soininvaara kohkasi edelleen kuntauudistuksen kanssa, muttei sanonut mitään lähidemokratiasta tai suorasta demokratiasta. Valaisevaa myös oli, että Soininvaara kertoi kuntauudistuksen tarkoitetun etupäässä kaupunkiseutujen hyväosaisten nylkyrikuntien hallitsemiseksi tai jopa siihen, että pääkaupunkiseudun kunnat saataisiin yhteen.

Miksi meille asiaa ei kerrottu? Meillä maalla kuntauudistuksesta tuli samanlainen oksennusreaktion aiheuttama sana kuin nykyisin sotesta. Soininvaara ihmettelee, että tunnelma politiikassa on ikään kuin pilalla. Niin se on. Me rivi-ihmiset olemme täysin kyllästynyt siihen, että mikään ei ole enää totta.

Meiltä on viety esimerkiksi kieli ja sanat. Uudistus tarkoittaa lahtausta. Kannustaminen ja tehostaminen tarkoittavat sitä, että joku kokoomuslainen tai henkisesti kokoomuslainen potkii meitä kylkiin piikkikannuksin. Yhteiskunnan parempiosaiset harjoittavat "verosuunnittelua". Hyinen saalistaminen on yhtä kuin "vapaa" länsimainen demokratia. Sitten ollaan silmät pyöreinä; mitä ihmettä - eikö ole enää luottamusta?

Yhteiskuntasopimus? Voi Jeesus sentään.

Me emme enää halua tyhjää paskapuhetta. Onneksi Soininvaaran kirjassa ei ollut kovinkaan paljon bull shit -bingokamaa. Ei juuri ollenkaan.

Jäi vain kaivelemaan se, että vihreät, jotka puhuvat kulutuksen vähentämisen puolesta ja länsimaisen ihmisen suuresta hiilijalanjäljestä, eivät suurin surminkaan halua olla tekemisissä ihmisten kanssa, jotka ovat downsiftanneet itsensä peruspäivärahalle vastoin tahtoaan.

Kun heillä ei ole varaa istua hienossa lattekahvilassa, sillä kirppariostoskin on ylellisyyttä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi