Propagandamegafoni projisoi

to 12.11.2015

Eilen sain jälleen kunnian viedä Annan kouluun. Tänään koulun oli vietävä luistimet, joten kuskuuvuoro napsahti Ampun ukille. Eilen tuulilasiin roiskivat syksyn ensimmäiset rännät. Anna sanoi, että tämähän on kuin Pietarissa. Nauratti, sillä tytöillä on isänsä maasta muistikuvat juuri marraskuisina (2006) ja tammikuisina (2015) jalkarättipäivinä.

Anna kyllä huomautti, että olemme olleet Pietarissa helteelläkin. Niin olimme. Isänsä kaksivuotiskuolinpäivän aikaan. Sytytimme Marian kanssa tuohukset iskälle Aleksander Nevskin Lavran kirkossa. Annaa ei kirkkoon päästetty, sillä hänellä oli minihame, eikä päästetty myöskään isoveli Ljovaa shortseissaan.

Mariallakin oli muistaakseni shortsit eikä Lavran edessä olevasta kiparista ostamani liukas huivi pysynyt karvahattukiharaisessa päässä, mutta Mariapa sai vammaispointseja Lavran kirkkomummoilta. Anna näytti tapansa mukaan nyrpeältä pissikseltä, joten kirkkomummot tekivät omat johtopäätöksensä. Kirkkohuivia ei Anna tietenkään suostunut päähänsä panemaan.

Koetin äsken istua työtietokoneen ääressä yläkerrassa. Oli kylmä. Koetamme olla lämmittämättä yläkertaa nyt, kun on vielä tämä ennätyslämmin marraskuu. Minulla oli kädessäni Heikkisen Tiinan neulomat punaiset vaalikynsikkäät. Ne oli tarkoitus myydä vaalikampanjani rahoittamiseksi eduskuntavaaleissa 2011 enkä minä tietenkään hennonnut; lahjoitin suurimman osan punaisista vaalilapasista Korhosen Kaisan vaalikampanjan hyväksi viime kevään eduskuntavaaleja varten.

Onneksi olin säilyttänyt parit kynsikkäät. Niistä huolimatta yläkerrassa istuminen kävi tuskalliseksi. Olisi vielä pitänyt hakea hartioille huivi ja jalkaan villasukat. Tulin tähän alakoneelle ja sähköpostista eksyin Tuomas Enbusken twitter-linkin kautta Tuomaan evankeliumiin Apu-lehden sivuille.

Hauskahan näitä Enbuskeja on aina välillä lukea. Soteuudistuksesta hän päästeli nyt melkoista hörönlöröä. Ilmeisesti Tuomas Enbusken mielestä on täysin oikein, että vaikkapa yksityinen terveysfirma Mehiläinen maksoi vuonna 2010 veroa Suomeen vain 360 000 euroa ja sai saman vuonna voittoja lähes 40 miljoonaa euroa.

Ai niin. Enbuskehan kannattaa täysin vapaata markkinataloutta. Vapaa markkinatalous on tarkoitettu juuri vahvoille omnipotenteille, jotka osaavat vetää kotiinpäin niin paljon kuin perse kestää.

Juha Sipilähän on nyt sitä mieltä, että sosiaali- ja terveysalan mono- ja duopolit on lainsäädännöllä estettävä. Saas nähdä, millaista lainsäädäntöä on tulossa, sillä samaan aikaan meille hiljaisesti koetetaan ujuttaa EU:n ja USA:n vapaakauppasopimusta TTIP:tä ja siihen liittyvää palveluita koskevaa lainsäädäntöä TiSA:a, kuten eilen kirjoitin, kun minulle asiasta puhelimessa muistutettiin.

Nykyisen ja Stubbin hallituksenkin ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka sanoi Maaseudun Tulevaisuudessa jo viime ministerikaudellaan, että TTIP-sopimukset menevät meillä eduskunnassa läpi ihan heittämällä. Niinpä niin. Mielenkiintoista on, kummoisen ässän Sipilä hihastaan ravistaa. Melko fakiiri tässä tilanteessa tulee olla. Jotenkin koko kepun uskottavuus plörähti, kun hallitukseen tulivat nämä veronkierron ammattilaiset.

Sotekolumnista ajauduin Enbusken kolumniin eurosta. Enbuske kysyy, entä jos Paavo Väyrynen ja kadulla huutelevat hullut - tarkoittanee varmaan meitä vasemman äärilaidan EU-kriittisiä - ovat oikeassa. Niin. Me kadulla huutelevat hullut olemme epäuskottavia, kun olemme niin rumia, lihavia ja epämiellyttäviäkin vielä.

http://blogit.apu.fi/tuomaanevankeliumi/enta-jos-maahanmuuttokriitikot-paavo-vayrynen-ja-kadulla-huuteleva-hullu-ovatkin-oikeassa/

Enbuske uskoo lisäksi samassa asiassa mieluummin Sixten Korkmania, sillä Korkman on osaa porvarilliset käytöstavat ja argumentoi brittiläishenkisesti. Paavo Väyrysestähän voi ainoastaan kertoa vitsejä Uutisvuodossa. Uutisvuodon kanssa en enää voi olla edes samassa huoneessakaan. Eikä siinä kaikki Enbusken maailmassa: jos tulee vasemmalta, ei voi arvostella mitään. Jo se, että on vasemmistolainen, on jo lähtökohtaisesti jotenkin rikollista:

"Sixten Korkman ei ole Heikki Patomäen kaltainen itäsaksalaiseen puistoon unohtunut propagandamegafoni, vaan porvarilliset käytöstävat osaava, hyvin argumentoiva brittiläishenkinen älykkö."

Heikki Patomäkikö propagandamegafoni? Nyt on kyllä Laajasalon kristillisen kansanopiston pohjalta ammentavalla pojusella käynnissä psykologinen ilmiö nimeltä projektio. Mutta turha tällaisesta on Enbusken yhteydessä varmaan puhua. Eiväthän he tainneet kansanopiston etelänmetialinjallaan ehtiä psykologian peruskäsitteisiin asti:

"Projektio (lat. proiacere 'heittää eteen') eli sijoittaminen on psykologian ja psykiatrian käsite, jolla tarkoitetaan omien mielensisältöjen heijastamista toiseen ihmiseen tai muuhun ulkoiseen kohteeseen. Projektio kuuluu niin sanottuihin defenssimekanismeihin. Asianosainen ei välttämättä ole tietoinen projektiostaan eikä oivalla, että hän havainnoi omaa psyykkistä todellisuuttaan ikään kuin se olisi objektiivista todellisuutta." https://fi.wikipedia.org/wiki/Projektio_(psykologia)

Tästä lähtien Enbuske saa minulta etuliitteen propagandamegafoni - termi on hyvin käyttökelpoinen ja näppärä - sillä kun avaan Ylen ykköskanavan, siellä Enbuske. Kun avaan Glorian, siellä Enbuske. Kun avaan sähköpostin, sielläkin Enbuske twiittailemassa linkkejä Apun kolumneihinsa. Kun avaan jonkun tyhjänpäiväisen lasten- eikun mainostelevisiokanavan, jota katson vain, jos lapseni sitä ehdottomasti haluavat, sielläkin Enbuske. Kun vilkaisen Marja Hintikka -ohjelmaa, sielläkin Enbuske puhuu vakaalla asiantuntijan rintaäänellä äitiyspakkauksesta.

Kohta meillä on ilmiö, jota entisessä Itä-Saksassa kutsuttiin maailman lyhyimmäksi ajan mittayksiköksi. Kun pääpropagandisti tai propagandamegafoni alkaa puhua radiossa, maailman lyhin ajan mittayksikkö on se, mitä kuuluu radiosta tai televisiosta - oliko se urb... vai blurb - kun kanava vaihtuu toiselle. Tai klik, kun netissä osuu propagandamegafonin teksteihin ja vaihtaa sivua.

Enbuske tietää vallan hyvin, mitä suuntaa yhteiskunnassa lipomalla pääsee esille. Hänen on helppo kannattaa vapaata markkinataloutta, sillä juuri kyseisen seikan sanomisesta ja sanomisen monistamisesta hänelle sataa massia ovista ja ikkunoista. On kiva olla voittajien puolella. Ei ole kiva olla häviäjä ja sen tiedän, että meihin häviäjiin, loosereihin, ei kukaan halua samaistua.

Se on se huonouden haju tai jotain.

Luin Paavo Väyrynen ja euro -tekstin sen vuoksi, että se sisälsi seikan toimittajista. Kukaan ei Enbusken mukaan - enkä minäkään huomannut, että olisi - ole kysynyt, miksi Sixten Korkman ei arvostellut euroa ajoissa. Tai no, ensimmäinen Enbusken kommentoijista oli hoksannut, että kysytty oli. Ja Korkman oli sanonut jotain, että ei arvostellut sen vuoksi, ettei arvostellut.

Ei varmaankaan olisi kauan ollut euroon menoa valmistellut vaikutusvaltainen virkamies.

Maaseudun Tulevaisuuden kolumnisti Timo Kaunisto kyllä kehotti Sixten Korkmania allekirjoittamaan Paavo Väyrysen aloitteen, sillä Paavon katumuspalvelu toimii kuin totuuskomissio sisällissodasta toipuvalle kansalle totuuskomissio.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/vieraskolumnit/valtakunnankatujat-1.131818

Tämän Timo Kauniston kirjoituslinkin saamiseksi blogiini pölpötin Enbuskesta näin pitkästi blogissani. Onneksi Kaunisto ei ole saanut Maaseudun Tulevaisuuden kolumnistipaikalta kenkää. Hannu Katajamäen kirjoituksia kaipaan kovasti. Toivottavasti wanna be -kokoomuskepun harvesteri ei ole Katajamäkeä kolumnistin paikalta pois ajanut.

Enbuske ja joku paksu Jethro maailmanturhinjulkkis Mikä lie?

Jäin lukemaan Tuomas Enbusken Apu-kolumneja. Tähän mennessä olen hänen kolumenistaan oppinut, että me vasemmistolaiset olemme sekä henkisesti että liikunnallisesti köyhiä tai niin kuin Enbuske kirjoittaa Berliinin muurin tuolla puolen. Näin on. Elämme Enbusken kanssa niin eri maailmoissa, niin eri maailmoissa, että edes Berliinin muuri ei ole sopiva sana kuvaamaan seinää, joka tässä välissä on.

Sairausloman yhdestä omavastuupäivästä Enbuske on kaivanut esille toisen samantasoisen yhteiskuntatieteilijän Jethro Jonkun Kiinteistövälittäjän, joka on aika paksu. Jethro Maailmanturhinjulkkis on sanonut: "Kuten filosofi Jethro Rostedt kuvasi asiaa Twitterissä: ”On tämä karmeaa! Pitääkö jatkossa maksaa oma krapulapäivänsä?”

Tässä Enbusken oma "ajatus": En mainitse nyt aloja. Tai totta munassa mainitsen. Esimerkiksi rakennusalalla iskee maanantaisin yllättävä nuha." http://blogit.apu.fi/tuomaanevankeliumi/hei-sina-juuri-sina-olet-hallituksen-mielesta-huijari/

Haluaisin kuitenkin kertoa, että rakennusalalla, sellaisilla työntekijöillä, joiden työsuhde on kestänyt vähemmän kuin vuoden, joutuu jo nyt ensimmäisen sairauspäivänsä sairastamaan omaan piikkiin. Mielenkiintoista on, että Enbuske kolumnissaan sitten sanoo, että ihmiset kuitenkin ovat pääosin rehellisiä.

Paitsi tietysti oikeat työläiset. Nimittäin raksatyöläiset, joilla on maanantaisin aina nuha.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi