Pia Valkonen

Risottoa ohrasta

to 5.11.2015 myöhemmällä

Pakko raportoida tämä ruokajeremiadi taas kerran. Ärräpäät-sähköpostilistalaisia aina ilahdutan näillä viesteillä:

"Totta, mitä Kiteen punikki sanoo, mutta kyllä minä saan stressin aikaan pelkästä salaatista. En tiedä, miksi ruoanlaitto on mulle kuin talvisodan taistelua. Nytkin piti keittää riisiä. Ajatukset olivat muualla ja tartuin ensimmäiseen laatikkoon keittiön kaapissa - ja a vot olin kaatanut kiehuvaan veteen ohrasuurimoita.

Jotain kanarisottoa liedellä nyt on ja on liian myöhäistä aloittaa Tämän venäläisen runon haluaisin kuulla -ohjelmaa. Tai siis aloittaa. Se on kohdassa 1 h 5 min Ylen Areenassa mua odottamassa. Mutta ei hätää! Matti on Suomenniemellä ensikin viikolla, joten näitä iltoja tulee vielä. Luin loppuun kanadalaisen Robertson Daviesin Velho mieheksi. Sillä aikaa, kun kanarisotto oli uunissa. Haudutin sen miedolla lämmöllä vielä saadakseni lukuaikaa.

Nyt vielä salaatti. Mies tulee kohta sieltä pirun Suomenniemeltä ja Anna lentisharkoista. Minä hyvä vaimo täällä.

Tekisi mieleni mennä jo nukkumaan. Mutta piti tulla tänne kertomaan, että Pentti Saarikoski oli absoluuttisen epähuumorintajuinen ihminen. Sanoo ensimmäinen Tuula, vaimo numero yksi, Tuula Saarikoski Eeva-lehden haastattelussa. Se nyt ei ollut se asia, vaan se, että Tuula Saarikoski on kääntänyt Umberto Econ Focaultin heilurin, jota koetin kesällä lukea, mutten päässyt siitä puusta pitkään. Jaan Kaplinskikin sanoi Focaultin heilurista jotenkin ilkeästi - ettei ole kiinnostunut sellaisesta höpöpöpönpöpöstä. Meni maku, mutta virolaiset Jaan Kaplinskit tuli kesällä luettua tarkkaan. Jaan Krossin Keisarin hullua koetin. Ei, en saanut alkua pidemmälle. Tylsä kuin perse.

Pia"

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi