Pia Valkonen

Kuinka sain alaiseni lakastumaan silmissäni

Kuin hennon pienen kedon kukkasen

to 15.10.2015

Tultiin eilen tyttöjen kanssa Pajulahden urheiluopistolta niin urheilulliselta syyslomalta, että nyt on urheiltu meikäläisen tarpeiksi ainakin vuoden 2016 loppuun asti - jos ei ihan 2017 vuodenkin loppuun.

Tapani Kaakkuriniemi lähetti Ärräpäät-sähköpostilistalle pari oikeuskeisiä purtavaksi. Vastasin seuraavalla tavalla:

"Hellou,

ekaan tapaukseen Keijosta ja Tanelista sanon, että ei kait sen Tanelin nyt olisi tarttennut Keijoa hengiltä potkia. Tällaisia tapauksia oli muuten riittämin, kun olin Kuopiossa käräjäoikeuden lautamiehenä vähäsen aikaa 1990-luvun lopulla. Ei ollut se mitään glamouröösiä puuhaa se. Yleensä surkeita puukkohippasia, jossa sen enempää tekijät, tapetut, tappajat tai todistajatkaan eivät olleet yhtään kartalla siitä, kuka oli kuollut, missä oloissa ja itse asiassa kaikki olivat olleet kännissä kuin käet.

Muistan, kuinka sain Salmettaren pätkätoimittajan, joka oli ihastuttavan lojaali edelliselle poissiirretylle päätoimittajalle, jonka pätkäsijaispäätoimittaja olin, suorastaan surkastumaan, sillä tämä edelliselle päätoimittajalle ehdottoman lojaali ja uskollinen pikku typykkä sanoi, että HALUAA MENNÄ SUKEVAN VANKILAAN HAASTATTELEMAAN JOTAIN KAMALAA MURHAAJAA. Sanoin, että siitä vain, mutta Sukevan vankilan KAMALAT MURHAAJAT todennäköisesti ovat typykän mielestä liian kamalia ylittääkseen hänen typymäistä ja romanttista uutiskynnystään.

Että suurin osa suomalaisista MURHAAJISTA on tyyliä ´kuristan tässä vaimoni sen vuoksi, että me molemmat olemme täysin kiljupäissämme´ tai sitten ´joku löi jotain kännissä tuolilla päähän ja minä istun, sillä vittukukaan vittuei vittumuista tapahtumista hevonvittua, kaikki vain heräs siihen, että aamulla lattialla pötkötti ruumis tuoli päässään´.

Murhaajan haastattelua ei koskaan tullut, sillä typykkä suorastaan latistui ja lakastui silmissä ja meni varmaan soittamaan itkuisen puhelun Salmettaren poissiirretylle päätoimittajalle, että nykyinen päätoimittaja on hirveä kommaripaskanatsi, joka vääntelee sun rakkaan lehden taittosuunnitelmatkin ihan mieleisekseen.

Arvasinhan minä, ettei sillä tyhjäpäällä ollut mitään kiinnostusta minkäänlaiseen yhteiskunnalliseen. Kunhan ajatteli olla pienen kaupungin hirmuinen kohutoimittaja. Suomalaisessa rikollisuudessa on paljolti kyse yhteiskunnallisesta huono-osaisuudesta.

Toi toinen keisi oli niin monimutkainen, että mun tarttee lukee se ajatuksen kera uudelleen.

Pia"

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi