Pia Valkonen

Itsen kokoaminen Pielaveden kirjastossa

ti 20.10.2015

Tänään Helsingissä olisi ollut sananvapausseminaari. Nauratti, kun luin, ketä on keskustelemassa. Tuomas Enbuske. Ei taida Tuomas Enbuske löytää mitään aihetta, mistä Tuomas Enbuske ei saisi tiedotusvälineissä puhua. Tuomas Enbuske on telkkarissa ja radiossa joka kanavalla, Hesarissa ja Gloriassa.

On mielenkiintoista, kuinka joku saattaa niin täydellisesti kloonata itsensä. Positiivista Enbuskessa on se, että hän on avoimesti sanonut olevansa uusliberalisti.

http://www.hs.fi/sunnuntai/a1341032159708

Suurin osa esimerkiksi kokoomuslaisista tai lipposdemareista on sellaisia, jotka eivät ole sanaa koskaan edes kuullutkaann.

Olisipa mukava, jos olisimme saaneet Ylä-Savosta samizdat-filmiryhmän sanavapausseminaariin paikalle. Kiteen punikkikaan sinne tuskin Sareineen meni, sillä punikin elämää varjostaa tällä hetkellä rakennustyöläisen raskas työ. Ärräpäihin aina silloin tällöin linkkaa blogimerkintöjään.

Jonkun olisi pitänyt kysyä sanavapausseminaarissa muun muassa Ylen pomojen tai muiden valtamedian heppujen hyppäämisestä Bilderberg-piireissä. Mitä oikeiston kivat pikku oppipojat- ja tytöt ovat siellä oppineet? Hesarin pääkirjoittajat eivät sinne tarvitse matkustaa, sillä heidän ylipääkirjoittajansa Matti Apunen on käynyt sempassa vuosina 2011, 2012, 2013, 2014 ja 2015. Wikipedian mukaan Stupido-Stubb on käynyt Bilderbergissä ensimmäistä kertaa vasta tänä vuonna. Naapurin kanalan omistajan tytär Leena Mörttinenkin on näköjään ollut samassa seurueessa.

Sanavapausseminaarin sijaan kaappasin tänä aamuna autooni täysin vapaan journalistin ja kiikutin Sukevalle Markku Suokonaution kirjallisuuspiiriin enkä päästänyt häntä autosta piirin jälkeen, vaan raahasin vielä Sonkajärvellekin isä Markun kirkonkylän kirjapiiriin.

Sonkajärveltä ajoin Iisalmen-pikkumutkan ja Lapinlahden kautta suurin piirtein suoraan tänne Pielaveden kirjastolle. Anna ja Nousiaisen tytöt ovat liikuntahallilla Pielaveden Sammon lentisharjoituksissa. Annasta nykyinen valmentaja on leipomassa liberoa, sillä tyttö on pieni ja vikkelä.

Nyt Ärräpäissä piilleet nutturapäät ovat sulkemassa listan omistajaa novelleineen listan ulkopuolelle. Elo käy kiintoisaksi ja ihmisistä kuoriutuu yllättäviä piirteitä. Heidi Jaatisen Jonokin oli jollain lailla paljastava kirja. Jaatisen Jonon lukijaan iskee helposti defenssit. Samoin Straniuksen sensoreille.

Piti vielä selittämäni Ärräpäille, mitkä ovat defenssit. Defenssit ovat minän puolustusta. Jos jokin asia, kuten Jaatisen Jono tai Straniuksen novellit, uhkaavat ja aiheuttavat ahdistusta, minä alkaa puolustautua seuraavalla

tavalla:http://tiedostamaton.net/defenssit/

Defenssit eli minän puolustuskeinot

Defenssit eli minän puolustuskeinot ovat psyykkisiä mekanismeja, jotka tiedostamattomasti vääristävät tietoisuuden sisältöä samalla kun ne vähentävät ahdistusta. Defenssin taustalla on ihmisen taipumus välttää negatiivisia epämiellyttäviä tunteita, pelkoa, ahdistusta, sisäisen kuoleman tunnetta, hallitsemattoman voimakkailta tuntuvia tunnekokemuksia tai itsetunnon alentumista. Defenssi on tavallaan itsepetosta, eli se aiheuttaa itselle vääristyneen kuvan todellisuudesta, vääristymisen palkkio on miellyttävämpänä koettu tunnetila. Defenssien etuna on tietoisuuden sisällön vääristymistä huolimatta se, että "tavallaan hallitsemme" tunteitamme paremmin, ja meillä on vahva suojapuskuri tunteiden heilahtelua vastaan. Tämä antaa meille mahdollisuuden toimia vapaammin sosiaalisessa ympäristössä. Meillä kaikilla on defenssejä, ja jos defenssimme toimivat huonosti, emme pärjää normaalissa kanssakäymisessä, olisimme liian haavoittuvia ja tunteemme heilahtelisivat liikaa. 

Nimi minän puolustuskeino tai defenssi tulee Freudin teoriasta, jossa puolustuskeinon tehtävänä oli estää tiedostamattoman aggressiivisen tai seksuaalisen vietti-impulssin tunkeutuminen tietoisuuteen, egoon, joka puolestaan laukaisisi pelon kontrollin menettämisestä, muiden ihmisten tuomitsevasta reaktioista tai omantunnon, superegon tuomiosta. Erilaisia minän puolustuskeinoja on lukuisia, joista seuraavassa on lueteltu tärkeimmät. 

Primitiiviset minän puolustuskeinot:
kieltäminen
lohkominen eli splitting
projektio
introjektio, sisäistäminen,primitiivinen samaistuminen ja samaistuminen hyökkääjään
omnipotentti (kaikkivoipa) kontrolli

Nyt täytyy lopettaa, sillä olen varmasti ollut kirjaston koneella yli ajan. En ehdi käsitellä yllä olevaa tekstiä. Teen sen joskus, etten saa porttaria tänne.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi