Pia Valkonen

Me "Venäjä-trollit" haittaamme
Suomen ja Naton kuhertelua

su 25.10.2015

Sain taannoin puhelimeeni linkin www.uusisuomi.fin keskusteluun Ali ja Polina -ohjelmasta, jonne oli lennähtänyt myös entinen meillä Pielavedellä kodinpyhityksessä käynyt spugeliini ja Marian kummin exä Jarmo Koponen, joka näköjään nyt vääntää väikkäriä ties mistä Kaikkien maiden Pitäisi Liittyä Natoon - hipheijaa! -asiasta.

Jarmo Koponen ei ollut 2000-luvun alussa freeseimmillään. Oli saanut potkut Yleltä ja sukeltanut juuri oman kotitalonsa ulko-oven lasin lävitse. Naama ei ollut kuin George Naaderilla, vaan erilaisten sideharsosten peittämä. Olisin kuvannut Koposta ja Marian kummitätiä Pielaveden rantareittiä koskevaan juttuun symbolikuvaksi rakastavaisena parina, mutta olisi joutunut ottamaan kuvat sillä tavalla, että Koposen spugenkasvot eivät näy. Vähän myöhemmin Koponen syytti tyttöystäväänsä umpihulluudesta ja omista (a)ongelmistaan. Romanssi kuivahti pian.

Mutta onhan se mukava, että Jarmo Koponen on päässyt eroon kiviriippatyttöystävästään ja on ihan tohtorin väitöskirjaa tekemässä. Varmaan on ollut kuivilla jo jonkin aikaa ja on aina ihan positiivista, jos joku raitistuu. Jotenkin nämä entiset ongelmaiset nostavat itsetuntoaan Natolla. Otetaan nyt esimerkiksi vaikka Sata eri syytä liittyä Natoon -heppu Markku Salomaa. Ei mikään erityinen maitomies tämäkään. Sitä en tiedä, onko Salomaa jo lakannut juomasta.

Yhdessä kaikki Ali ja Polinan studiolaiset olivat nauraneet lähetykseen soittaneelle Ristolle Lappeenrannasta, joka ystävällisesti muistutti, että 080808-sodan aloitti kyllä Georgia hyökkäämällä Etelä-Ossetiaan.

http://rikureinikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/195654-ali-ja-polina-trolleja-ja-propagandaa

Vastavalkea-nettisivuilla eduskunnan suuren valiokunnan sihteeri Peter Saramo kirjoittaa, että Venäjä-vöyhkäleet, kuten Batman-dosentti Johan Bäckman tai Verkkomedian eksentrinen patriootti Janus Putkonen. eivät ole Suomen Nato-hankkeille ongelma, vaan ne kaikki maltilliset ja rationaaliset suomalaiset, joiden mielestä Suomen virallinen ulkopolitiikka on jees.

He ajattelevat suurin piirtein, ettei ole kivaa asua itsetunto-ongelmaisen Putinin Venäjän vieressä, mutta sitten geopoliittinen naapuri vasta ongelmaksi käy, jos liittymme Natoon.

Jari Sarasvuon syntiradio-ohjelmaa eilen kuunnellessa googlailin samanaikaisesti muun muassa sitä, miksi Sarasvuon Nelosen keskusteluohjelma lopetettiin niin äkisti. Vaikka addiktoiduin Sarasvuon hyponoottiseen ääneen vuonna 2013 radiossa, en hänen Nelosen keskusteluohjelmaansa katsonut. Se tuli jotenkin myöhään ja siinä oli häiritseviä tekijöitä; ne haastateltavat.

Radio-ohjelmissaan Sarasvuo onnistuu puhumaan kuulijansa pään sisällä. Siinä hän on hyvä.

Mutta googlailemalla Sarasvuon vaiheita löysin tiedonmurusen, jonka mukaan Sarasvuo oli ollut valitsemassa vuoden 2011 kritillistä kirjaa, Juha Sihvolan Maailmankansalaisen uskontoa, sekä semmoisen murenen, että viimeinen Sarasvuon televisio-ohjelmassa ollut tyyppi olisi ollut juuri Johan Bäckman ja syy ohjelman lopettamiseen olisi ollut Batmanin haastattelemisessa.

Harmi, että Bäckman onnistui tyrimään suurin piirtein kaiken esiintyessään julkisuudessa hirmuisen maanisen ylihybriksen vallassa. Joskus varmaan Sarasvuon Nelosen Bäckman-ohjelman aikaan Bäckman vilahti Pressiklubissa Stillerin ulkoilmajututettavana. Bäckman oli ihan fresh ja näytti sekä tasapainoiselta että analyyttiselta.

Sen jälkeen Bäckman ei ole juuri televisioon päässytkään. Varmaankin on jotenkin liian .... asialliseksi muuttunut.

Kokoomuksen kaksoisviestintä

Luin vast´ikään Long Play -journalistin Hanna Nikkasen jutun Pyhäjoen ydinvoimala-hankkeesta ja ei voi muuta kuin nauraa kokoomuspoloisille. Puoluehan on skitsofreenisen kaksoisviestinnän vallassa. Yhtäältä pitäisi uhkailla Natolla Venäjää, jonka energiasta olemme lähes 90-prosenttisesti riippuvaisia ja toisaalta pitäisi lipoa venäläisperseitä, jotta saisimme tänne uuden ydinvoimalan.

Muuten olin jo jotakuinkin täynnä Long Playn joutavia sekä outoja Mikkelin Kikkeli ja Vika kerta -juttuja. Välipalana ne olivat piristäviä, mutta kun oikeita tutkivia, pohjustavia ja syventäviä juttuja tuli harvakseltaan, mietin, tilaanko LP:tä enää nsi vuonna. Onneksi Long Playn tuotti jutut Sipilän hallituksen taustapiruista otsikolla Mullan linnake ja Fennovoiman hankkeista otsikolla Fennomaniaa.

Long Play ilmeisesti ei olekaan hautautumassa jonnekin navan alle tai Johanna Vehkoon kummallisiin plörinöihin Neuvostoajan museosta Norjan huippuvuorilla. Jess! Tilaan Long Playta myös ensi vuonna, jos vain porukka tekee oikeasti merkityksellisiä taustoittavia juttuja jatkossakin.

Nyt Maria haluaa herätä. Jatkan tätä epäreilua panettelua, kun olen lapseni pukenut. Matti tuli karpalosuolta into pinkeänä. Ensi viikolla koettaa karpalonkeruu.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi