Pia Valkonen

Aikataikaa tänään

Ja kirjailija Matti Pulkkisen muistoseuran ideointikahvi- ja pulla

pe 4.9.2015

Näpyttelen Matin miniläppärillä, jolla en saa llihavointeja tai kursivointeja paikoilleen. Pahoittelen. Olen lähtemässä nyt neuvoa antavalle lenkille. Ehdotan aviomiehelleni taas Lakiharjuntietä. Ehkä haen kantarellipaikalta lisää kantarelleja. Entiset ovat jotakuinkin elossa vielä jääkaapissa.

Äsken soitti Radio Sandels. Kerroin, että tämäniltaisen Lapinlahden Venäjä-seuran kansainvälisen klubin Pohjois-Amerikka -teema on vastaisku Venäjä-trollipuheille. Sanoin, että ok, mehän voidaan olla Venäjä-trolleja, mutta annoin ymmärtää, että niin valistuneita sellaisia, että hauamme tietää, mitä Oikeistolaisen Pahan Valtakunnassa tapahtuu. Sitä paitsi Kanada on aivan eri asia kuin USA.

Olen kutsunut kirjastolle myös kahden amerikansuomalaisen isoäidin Mirja Litmasen. Mirja sai juuri toisen lapsenlapsen. Lapsenlapset asuvat USA:ssa. Niin muuttuu maailma. Lapinlahdelle tullaan ja täältä lähdetään. Luojan kiitos. Keskustelut alkavat kello 18. Ensin on Antti Sarvelan esitys hänen Amerikastaan ja sen jälkeen Markku Suokonaution alustus Kanadasta.

Kirjaiija Matti Pulkkisen kuolemasta tulee ensi toukokuussa viisi vuotta. Muistoseuran puheenjohtaja Raili Miettinen tulee pullapussin kanssa meille kello 15 ideoimaan teemavuoden juttuja ja semppoja. Jotain kirjallisuusterapeuttista se voisi olla.

Pullaa on tulossa kosolti, joten tervetuloa meille kaikki tänään kello 15, jota asia kiinnostaa. Ehkä ensi vuonna Lapinlahden Aikataikan kirjasto-Iisakki-salissa voisi teemana olla Ehotukset rakkausromaniiksi. Matti Pulkkinen kirjoitti Ehdotuksensa rakkausromaaniksi muutama vuosi sen jälkeen, kun oli kokenut aivojensa kärähtämisen, aivoinfarktin ja menettänyt puhekykynsä. Kirja on mielestäni ilkeä. Voisiko se olla aviovaimon ansiota?

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi