Pia Valkonen

Puolu- ja mustikoita

ti 22.9.2015

Suomalaisista aviomiehistäni se järjestysnumerolla kaksi on kyllä Suomen nopein puolukan kerääjä. Eilen minä piiperöitsin Lapinlahden lentourheilukentän vastapäätä puolukkamättäässä ja sain vaivoin kerättyä alle puoli ämpärillistä niin sanotusti puhtaita puolukoita. Lisäksi olin poiminut sankoon yhden hämähäkin, yhden madon ja muutaman pienen pienen koppakuoriaisen sekä jonkin pitkäjalkaisen hyttysen.

Matti lahmoi poimurilla sankoonsa kaikki kuivat koivunlehdetkin, mutta silti hän sai paljon enemmän tulosta tehtyä. Nyt lähden hakemaan Pällikkäältä huomiset aamupuuromustikat. Emme illalla ehtineet enää sinne asti, sillä alkoi hämärtää. Eilen aamulenkillä en meinannut saada miestä irti mustikkamarikosta, jossa oikeasti on lapsen pään kokoisia mustikoita.

Ostin taannoin Kalle Päätalon Hyvästi Iijoen eräältä vannoutuneelta Päätalo-harrastajalta. Luen sen kyllä loppuun, vaikka juuri nyt Päätalon krapulakuvaukset tympivät. Kärvistelköön nyt vähän aikaa Päätalo ihan rauhassa erohöyryissään. Hyvästi Iijoki kiinnostaa sen vuoksi, että siinä Päätalosta tulee lopulta kirjailija. Kirjan alussa oli mainittu, että Väinö Linnan Tuntematon sotilas oli juuri ilmestynyt.

Vein kiitokseksi kivasta kirjallisuuskeskustelusta kaupan yhteydessä Päätalo-harrastajan postilaatikkoon Kai Hirvasnoron blogikoosteen Päätalon matkassa. Sain lämpimät kiitokset sähköpostiini ja vastasin niihin seuraavasti:

"Hei,
ollos hyvä. Minä teen nyt lähtöä Sonkajärven kirjastolle, jossa on kello 13.30 Markku Suokonaution pitämä kirjallisuuspiiri. Siellä puhutaan Heidi Jaatisen Jonosta. En valitettavasti ole yhtään Jaatisen kirjaa lukenut. Hänen kolumnejaan Maaseudun Tulevaisuudesta kyllä.

Mulle dekkarigenre on ihan nykäisemätön kohta. Tunnen siitä huonoa omaatuntoa, mutta tämä vaikuttaa kyllä kiinnostavalta tämä Grishmanin Vuori. Kopioin kustantajan mainoksesta: ' Newyorkilainen lakinainen sotkeutuu pikkukaupungin politiikan vaarallisiin kiemuroihin.'

Hihi, minä voin sanoa, että Lapinlahden entisen kunnanjohtotroikan aikaan sotkeuduin totaalisesti Matti ja Liisa -lehden toimittajana ollessani kepulaisen pikkukunnan paikallispolitiikan kiemuroihin sillä seurauksella, että olen nykyinen entinen toimittaja:D:D

Mutta ei auta. Elämä koettelee. Ja onhan meillä nyt rakennusliike. (kolkkoa naurua, lomautin juuri ainoan ulkopuolisen työntekijän kahdeksi viikoksi.)

terveisin
yrityssaneeraaja

PS. Kai Hirvasnoron Päätalo-blogien avulla etsin aina tapahtumat Päätalon elämästä - että Tuulessa ja tuiskussa on sieltä Lahden sukupuolitautisairaalasta kuvaus ja Pohjalta ponnistaen on Lainan ja Kallen avioliiton alkutaipaleelta yms."

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi