Pia Valkonen

Valuuttaunioni taakkana

pe 21.8.2015

Kävin keräämässä äsken viimeiset mustaherukat yhteisöprojekti Limaniemen puskasta. Matti niitti eilen täällä yhden pellon, mutta sitten tuli kiire hakemaan Mäkikylän Marjatieltä mansikoita. Matti murisi tätä kesää, mihin aika oikein meni ja listasi sitten: alkukesän viikonloput menivät omakotinäyttelytaloa rakentaessa ja heinäkuun alku kului omakotinäyttelyssä päivystäessä.

Loput kesäviikonloput vain kuluivat. Johonkin. Limaniemen niittyjen niitto jäi nyt sitten syksyyn.

Sain oranssista raksaradiosta kuulumaan Yle Puheen. Entinen naapuri Kärkölän Järvelän Nummenkulmalta Leena Mörttinen, mikä elinkeinoelämäpomo hän nyt onkaan, sanoi, että ne valtiot devalvovat, joilla ei ole valuuttaunionia taakkanaan. Taakkanaan? Milloin porvareille valuuttaunionista on taakka tullut?

Kiintoisaa. Kiintoisaa oli myös, että Osmo Soininvaara puhui jälkikeynesläisyyden puolesta Suomen Kuvalehdessä. Tosin Soininvaaran argumentointi oli jotenkin väsähtänyttä ja hän oli sitä mieltä, että yhteisvaluutan aiheuttama eurooppalainen talouslama tulee vain kestää.

Niin. Porvari kestää talouslaman mainiosti, sillä hänen ei tarvitse koskaan luopua niin paljosta kuin proletariaatin. Mehän olemme kuin sammakot keittosammiossa. Kiehumme hitaasti hengiltä.

Äsken Tarja Halonen puhui pakolaisista. Toimittaja otti esille Merkelin ja Cameronin näkemykset multikulturalismin epäonnistumisesta. Halonen huomautti, että sekä Saksassa että Britanniassa ei ole ajateltukaan integroida mamuja eurooppalaiseen yhteiskuntaan ja Saksaan sekä Brittilään on muodostunut suoranaisia mamughettoja. Halosen mukaan paras systeemi on jonkinlainen puoli-integroiminen.

Että mamu saisi säilytettyä osin oman etnisen identiteetin piirteet ja osin solahtaisi joukkoon. Arvelen, että vasta toisen polven mamu integroituu. On vain oltava kärsivällinen. Kyllähän me olemme Saksan kaltainen vanheneva ja epävitaali, sisäsiittoinen kansa. Paljon itse asiassa sisäsiittoisempi olemme kuin sakut.

Kirjoitan näin kahden ryssän penikan äitinä.

Yle Puhe lupasi haastatella päivystävää anarkistia, anarkistien A-ryhmän Suvi Auvista. Raksaradio on tuossa auton vieressä. Pimukin jossain lähellä. Toivottavasti. Odotan malttamattomasti Auvisen haastattelua huomisesta Joukkovoimaa-miekkarista. Lapinlahden vallankuouksellisetkin ovat lähdössä yhteiskyytiin.

Matti menee huomenna Lapinlahden ilmailijoiden tapahtumaan ja minä odotan Marialta käskyä lähteä viemään lastia Leppävirralle vammaisyleisurheilijoiden SM-kisoihin.

Joukkovoimaa huomenna

Joukkovoima.com-sivulla on tahot, jotka ovat mukana huomisessa suurmiekkarissa. Suvi Auvinen sanoi hyvin. Leikkaukset ovat tulonsiirtoja hyvinvoiville. Ay-liike ei taipunut kiristykseen. Minähän kirjoitin jo keväällä ihmetellen, miten kepu ja kokoomus voivat tehdä jonkin yhteiskuntasopimuksen koko kansan puolesta?

Kokoomuksella ei ainakaan ole enää mitään luottamusta. Katsokaa, kuinka moni jättää äänestämättä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi