Pia Valkonen

Voi räkäpallo! Ei tässä ehdi mitään

to 27.8.2015

Kävin tänään Haukkuvalla lenkillä, vaikka siellä oli "nähty" susiemo ja kaksi pentua. Susi-Ronkainen, se riista- ja petomies, kuitenkin oli ollut sitä mieltä, että Lapinlahden lähimmät sudet ovat tällä hetkellä Korpijärvellä.

Matti istui koko aamupäivän tällä työtietokoneella. Soitti minulle lenkille, että missä olet. Minä sanoin, että lenkillä ja syön vattuja. Matti sanoi, että ai, kolme tuntia vai lenkillä?!

Tosiaan niin. Nyt oli vattuja. Punajuurenpunaisia. Lihavia. Meheviä. Viimeöinen sade auttoi.

Katsoin kelloa ja tuumasin, että on parasta juosta autolle. Iltapäivän sorvasimme museovirastolle raporttia ja etenkin laskua museoviraston jollekin ulkoistetulle kiinteistövirastolle. Jossain vaiheessa menin selälleni ja nukuin hieman. Matin oli pakko tehdä ihan uudet laskupohjat koko paskalle. Etoasia. Pieni työ ja kahden laskun tekemiseen menee puoli päivää.

Taisin sanoa, että alan kohta laskuttaa museovirastoa laskun tekemiseen menevästä ajasta.

En tänäänkään tehnyt, mitä minun on pitänyt tehdä jo pitkin matkaa. Olkoon. Onhan se ensi viikkokin olemassa, sillä perjantait olen luvannut käyttää sosiaaliseen toimintaan, Marian kuskuihin ja muihin vammaisneuvostoihin. Nyt menen syömään Matin tekemät makkaraperunat.

Luin eilen illalla pornopetteri - tai niin kuin Markku Selin oli sanonut seksisulttaani - Timo Korpin muistelmat Lihaa säästämättä. Timo Korppi on Puumala-lehden kolumnisti ja kovin yllättävä tyyppi. Riisui heti kirjansa alussa aseista vetämällä pöytään Kemppisen.

Äärimmäisen mielenkiintoista on, että aikuisviihdealalla oli joskus ennen paikallislehtiuraansa kunnostautunut Savon Sanomien paikallislehtiyhtiön journalistiosaston pääluottamusmies Heikki Syrjälä. Syrjälänhän kanssa istuttiin Savon Sanomien pikkulehtien toimitusjohtajan sekä Matti ja Liisa -lehden päätoimittajan pakeilla miettimässä sitä, miten kummassa Matti ja Liisa -lehti tahtoo päästä meikäläisestä niin kovin innokkaasti eroon.

Minulla oli Lapinlahden kunnassa tuohon aikaan "ystävä". "Ystävä" soitteli aina Savon Mediat Oyj:n konsernijohtajalle asti. Kun Matissa ja Liisassa oli vasemmistolainen toimittaja, joka vittuili mennen tullen kunnanjohdolle. Itse asiassa ei edes vittuillut. Matti ja Liisa -lehdessä oli määräaikainen entinen vasemmistolainen toimittaja, joka pelkäsi Lapinlahden kepulaisia henkensä edestä.

Oli syytäkin pelätä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi