Pia Valkonen

Pää on kuin kivi

ma 24.8.2015

Runoilija-klovni lähetti aamusella tekstaritse pari runoa ja lainauksen Risto Rasalta. Ja sitten iloisesti ruudulla vilkkuvan: "Joko heräsit?"

Vastasin, että jo.

Sitten hellyin raportoimaan: "Heräsin klo 5.16. Matin herätys soi klo 5.30. Oma herätyskello sanoi kloks klo 5.50. Nousin klo 6. Herätin Marian klo 6.30. Palitaksi haki tytön klo 7.40. Ja sen jälkeen! Petasin Marian petiä ja ajattelin, että vähän suljen silmiä taasen. Joo, vähän."

Heräsin omaan kuorsaukseeni jotain klo 8.30. Käännyin kyljelleni, ettei ääni olisi häirinnyt itseä. Samaan aikaan oli tullut klovni-runoilijan Rasa-lainaus: "Risto Rasa muistaakseni kirjoitti, kun pieni lapsi nukkuu, se täyttää koko huoneen, mutta kun ukki kuorsaa, se täyttää koko talon."

Entäs kun akka kuorsaa. Taitaa täyttyä koko Lapinlahden kirkonkylä.

Sitten klovni-runoilija tekstaroi iloisesti, kun kuuli, että olen hengissä: "Kohta lentää leppäkeihäs. Ruuskanen sielt ratsastuspielaveelt voettaa mualimanmestaruuven. Karsinta ja sit loppukilpailu. Tulos 91,23. Pitkämäki toenen tulos 89,74. Hyvällä tuurilla Mannio kolmas 86,30."

Täytyy tunnustaa. Oli pakko eilen katsoa kisoja, kun tein Marialle aamiaista. Ensin riitelimme tytön kanssa hieman, mutta sitten muilta kanavilta tuli aivan shittiä, joten oli pakko myöntyä. Maria sanoi, että onhan tuolla ruudussa edes komeita miehiä. Ja minä sain miettiä puoli päivää, mikä maa on RSA, kunnes Annan tultua aamukananmunansa paistoon tajusin, että Etelä-Afrikkahan se.

Anna kysyi, miksi eteläafrikkalaiset urheilijat ovat valkoihoisia. Sanoin, että ne ovat hollantilaisten jälkeläisiä. Matti sanoi, että eihän, kun brittien, sillä Etelä-Afrikka on ollut osa Yhdistyneitä Kuningaskuntia. Sitten mietimme, mitä lyhenne UK tarkoittaa. Ja Anna mainosti, että joku jamaicalainen urheilija on maailman nopein ihminen.

Minä sanoin, että Jamaicalla käyvät lomalla kaikki rikkaat jenkit. Anna sanoi, että ei se jamaicalainen näytä miltään ökyrikkaalta. Sanoin, että jamaicalaiset itse eivät välttämättä ole rikkaita. Ja sitten Anna katsoi puhelimestaan, missä tarkalleen ottaen Jamaica sijaitsee.

En minäkään olisi tiennyt.

Tänään Anna kysyi, onko mahdollista ottaa kaksoiskansalaisuutta aikuisena. En tiennyt, mutta sanoin, että tässä poliittisessa tilanteessa ei ehkä ole viisasta.

Koska pääni on ollut aamuviidestä lähtien kuin kivi, unohdin pakata Marian mukaan koulurepun. Maria soitti kesken koulupäivän, että hänen arvoesineensä jäivät kotiin.

En jaksa kirjoittaa mitään Maaseudun Tulevaisuudesta nyt, sillä tosiaan aivoni eivät toimi. Pari laskua väsään ja koetan olla tarkkana. Luin Ron Currie jr:n kirjan Juniorin erikoinen elämä loppuun ja sen jälkeen oli pakko lähteä kävelemään metsään.

Tekstaroin klovni-runoilijalle: "Tykkäisin herätä aikaisin, mutten jaksa."

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi