Pia Valkonen

Ei tarvita kvinoaa Boliviasta

ke 26.8.2015

Kvinoaa saa kotimaisenakin. Luomuversiona sitä kasvattaa lietolainen Raninkojen kasvinviljelytila. Kaupunkien pyöräilyvihreiden ei välttämättä tarvitse riistää Bolivian kvinoanviljelijöitä. He voivat ostaa suomalaiskasvatteista proteiinia.

Näin minua Ärräpäät-sähköpostilistalla oikaisi Tapani Kaakkuriniemi, joka oli löytänyt lietolaista kvinoaa pussillisen viimekeväisiltä Helsingin puutarhamessuilta. Jos Kaakkuriniemen perheen kvinoapussi on loppunut ensi huhtikuuhun mennessä, voi uuden hankkia puutarhamessuilta Pasilan messukeskuksesta 7. - 10.4.2016.

Eilisessä Ärräpäät-sähköpostiviestissä mukaelin maanantain Maaseudun Tulevaisuuden kakkossivun kolumnia, jossa joku keski-ikäinen naistoimittaja, en muista nimeä enkä jaksa kävellä alakertaan lehtikorille, kertoi, että bolivialaiset kvinoanviljelijät joutuvat itse syömään jotain muuta kuin viljelemäänsä kvinoaa.

Kvinoa menee Boliviasta vientiin ja varmaankin bolivialaiset itse joutuvat turvautumaan halparoskaruokaan, kuten MCDonaldsin hampurilaisiin, joista voitto menee ylikansalliselle jättiläisriistopaskayritykselle, ja juomaan Coca-Colaa, joka myös on yrityksenä samaa sarjaa.

Tätä sanotaan ylikansallisten yritysten kolonialismiksi ja erittäin vapaaksi markkinataloudeksi. Hyi vittu, kun selkäpiitä karmii kokoomus-Stubbin määkiminen Suomen ja Naton isäntämaasopimusasian yhteydessä: Natoon ovat liittyneet maat, jotka hyväksyvät vapaan markkinatalouden.

Työntäkööt vaan vapaan markkinataloutensa nättiin anusaukkoonsa.

Seksi - onko se oikeasti niin ihanaa

Ärräpäissä viritellään taas seksikeskustelua. Sain palautetta, kun pidin koko touhua aivokemian pakottamana irvokkaana näytelmänä.

Thihihii! Seksi on kyllä ihanaa, jos ei ajattele asiaa tarkemmin. Ihan älytöntä puuhaahan se on. Vähän sama, kun naudanpihviä syödessä on parempi olla ajattelematta lehmän ihania silmiä, joissa on sellaiset pitkät silmäripsetkin.
 
Ääh, luin eilen illalla myöhään loppuun Yann Martellin Beatricen ja Vergiliuksen. Ei olisi pitänyt. En saanut unta ja aamuyöstä heräsin ahdistuneena. Mistäkö kirja kertoo? Noooo, se kertoo eläintentäyttäjästä sekä hänen täyttämistään Beatricesta ja Vergiliuksesta. Toinen on mölyapina ja toinen aasi. Kirjan alussa on pätkä näytelmää, jossa Beatrice ja Vergilius keskustelevat päärynästä. Kuvaus oli vetävä ja ihan syötävä, filosofinenkin. Ajattelin, että kirja on kepeä, sivistävä ja kupliva.
 
Voi jumavitunlauta, kuten esikoisellani Marialla on tapana sanoa, ei se mikään kepeä ja kujeileva romaani ollut. Meni yöunet ja vieläkin on tuskanhiki.
 
Pia

Itse olen seksin vuoksi ollut valmis vaikka siirtämään Suomen ja Venäjän välistä rajaa, sen myönnän, mutta kuitenkin. Lisäksi eilinen tokaisuni Ärräpäät-sähköpostilistalle Suomen Kuvalehden haastattelemasta gynekologista Anneli Kivijärvestä tuli aika vulgaarissa ja yksinkertaistetussa muodossa. Korjaan asian tilan. Joskus. Nyt koetan kiivetä portaat ylös tilitoimistoon. On pakko raahata mukana sinne firman varastoarvoarvio. Tein sen ihan itte. Juu.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi